Αναβολή πήρε η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης της Focus, όπου υπάρχει εμπλοκή των δύο μεγάλων κομμάτων, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.

Η προγραμματισμένη εκδίκαση της υπόθεσης ήταν την προηγούμενη Δευτέρα, 26/02/18, ώρα ήταν στις 09.00 το πρωί, εξ αιτίας όμως της πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στην αίθουσα που βρίσκονται τα τεκμήρια, η υπόθεση έλαβε αναβολή.

Σημειώνεται ότι κατά την προηγούμενη δικάσιμο, στις 12 Φεβρουαρίου, το Δικαστήριο, σε αυστηρό ύφος, άφησε ξεκάθαρες αιχμές προς τους δικηγόρους των κατηγορουμένων για τη συνεχιζόμενη παρουσίαση ενστάσεων, με τις οποίες η διαδικασία εκδίκασης της υπόθεσης κινείται με αργούς ρυθμούς.

Συγκεκριμένα, το Κακουργιοδικείο παρατήρησε ότι η εκδίκαση της ουσίας της υπόθεσης, παρά την προ καιρού δεδηλωμένη πρόθεση και προσπάθεια του Δικαστηρίου, δεν έχει ακόμα αρχίσει. “Προκύπτουν συνεχώς νέα προδικαστικά ζητήματα προς επίλυση, που καθυστερούν την έναρξη της κυρίως δίκης”, τονίζει το Δικαστήριο.

Σήμερα, τα τεκμήρια της συγκεκριμένης υπόθεσης έχουν γίνει στάχτη με ότι αυτό συνεπάγεται. Αναμένουμε να δούμε που θα οδηγήσει τελικά αυτή η υπόθεση που εμπλέκει τα δύο μεγάλα κόμματα. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι κατά την προεκλογική περίοδο των Προεδρικών εκλογών, το μόνο κόμμα που έκανε αναφορά στο σκάνδαλο της FOCUS ήταν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), την ίδια που στιγμή που οι άλλοι “βασικοί” ανθυποψήφιοι το έθαψαν …