Την θεληματική κατάθεση του καθηγητή του Πανεπιστημίου Γιώργου Μπάφα 73 ετών κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν οι ανακριτές του ΣΑΠΑ.

Στην εξοντωτική ανάκριση των έμπειρων ανακριτών της υπόθεσης, ο Μπάφας  εξιστόρησε με λεπτομέρειες πως και σε ποιους έδωσε μίζες για να προωθήσουν την ανάληψη της Βιολογικής μονάδας από την Γερμανική εταιρεία που εκπροσωπούσε.

Συγκεκριμένα, κατέθεσε πως σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις έδωσε χρήματα στους Φειδία Σαρίκα που τότε ήταν Δήμαρχος Πάφου, Ευτύχιο Μαλληκίδη και σε Δημοτικό Σύμβουλο της ΕΔΕΚ ο οποίος έχει αποβιώσει.

Οι συναντήσεις τους έγιναν σε συγκεκριμένα υποστατικά στην Αθήνα, όπου και ταξίδευσαν οι τρεις τους για το πιο πάνω σκοπό.

Όπως κατέθεσε, έδωσε συνολικά μεταξύ 200 και 300 χιλιάδων ευρώ, τα οποία σύμφωνα με τον Μπάφα τα έδωσε στον ένα από τους τρεις, ο οποίος τα διαμοίρασε.

Η θεληματική κατάθεση του επιβεβαιώνει τα όσα ανέφεραν στις καταθέσεις τους οι Μαλληκίδης – Βέργας και εργολάβος που εκτέλεσε έργο για τον ΣΑΠΑ.

Μετά την εξέλιξη αυτή, Νομική Υπηρεσία και Αστυνομία θα αναμένουν την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για να αποφασίσουν τα επόμενα τους βήματα αναφορικά με τον Βουλευτή της ΕΔΕΚ Φειδία Σαρίκα.

ΠΗΓΗ