Θα θέλαμε να αναφερθούμε στην απόφαση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Ανανστασιάδη, να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο όσον αφορά το πολύκροτο νομοσχέδιο των εκποιήσεων και το αν οι τέσσερις νόμοι που ψήφισε η Βουλή για προστασία της πρώτης κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης είναι συνταγματικοί ή όχι.

Ζούμε τις πιο τραγελαφικές στιγμές, ίσως σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό γιατί ο Πρόεδρος αποφάσισε να ακολουθήσει την νομική οδό αντί την πολιτική, αφήνοντας εκτεθειμένο ακόμα και το ίδιο του το κόμμα. Απέδειξε με τον πιο έμπρακτο τρόπο την ασυνεννοησία που υπάρχει μεταξύ Κυβέρνησης και Βουλής, αφού μόνο κάτι τέτοιο θα «δικαιολογούσε» την κίνηση του αυτή.

Απέδειξε όμως και το αστήρικτο των εκβιασμών περί άμεσης ψήφισης του νομοσχεδίου και το αβάσιμο των πιέσεων του, που περνούσε θηλιά στο λαιμό, τονίζοντας ότι θα πρέπει άμεσα να πάρουμε την επόμενη δόση. Με την χρονοβόρα αυτή κίνηση, η εκταμίευση της επόμενης δόσης θα αργήσει, οπότε αποδεικνύεται ότι κάποιοι μας κοροϊδεύουν!

Θα θέλαμε όμως να σταθούμε στο ήθος του κ. Ανανστασιάδη, που πολλοί πίστευαν ότι με την πάροδο αρκετών χρόνων άλλαξε και του έδωσαν συγχωροχάρτι.

Για να γίνουμε πιο κατανοητοί, να θυμίσουμε το 2004, όταν ο Νίκος Ανανστασιάδης αποφάσισε να καταγγείλει την Κυπριακή Δημοκρατία σε σχέση με το Σχέδιο ΑΝΑΝ, στον τότε Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πατ Κοξ. Δέκα χρόνια μετά ο ίδιος άνθρωπος από την θέση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτή την φορά, επιλέγει και πάλι την νομική οδό, και «τρέχει» στα δικαστήρια την Βουλή.

ANASTASIADIS1 thumb 10b17

 

ANASTASIADIS2 668ff

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) παρακολουθεί το φιάσκο των γεγονότων που μόνο το γέλιο μας μπορούν να προκαλέσουν. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έσπασε όλους του ηθικούς φραγμούς, στον αγώνα του να γίνει αρεστός στα κοράκια της Τρόικα, πιστός εντολοδόχος τους.

Διερωτόμαστε που χάθηκε ο πάλαι ποτέ μαχητικός, κατά τους δικούς του, Νίκος Ανανστασιάδης, που δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του; Ή μήπως ήταν και αυτό ένα καλοστημένο παιχνίδι;

Ο λαός χρειάζεται ΗΓΕΤΕΣ! Εσείς απλά αποτύχατε …

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)