Το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Άφρικα» στο οποίο αναφέρει ότι μονάδες – μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS έχουν εισχωρήσει στα κατεχόμενα, καθώς και η σύλληψη καταζητούμενου μέλους του Ισλαμικού Κράτους στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, δεν πρέπει απλά να προβληματίσει, αλλά επιβάλλεται να θέσει σε εγρήγορση την Κυπριακή Δημοκρατία.

Πόσο μάλλον, αν συνδυαστεί με τις ανεξέλεγκτες ροές λαθρομεταναστών που φθάνουν στην Κύπρο μέσω Τουρκίας, αρκετοί εκ των οποίων περνούν στις ελεύθερες περιοχές μέσω των κατεχομένων.

Επιπλέον, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και τις δηλώσεις του εκπροσώπου του CHP, Faik Öztrak, στην τουρκική ημερήσια εφημερίδα Hurriyet Daily, όπου αναφερόμενος στους λαθρομετανάστες δήλωσε ότι «Δεν γνωρίζουμε καν ποιοι έρχονται, ούτε αν έχουν ριζοσπαστικές ισλαμικές ρίζες».

Δυστυχώς, η ραγδαία αύξηση λαθρομεταναστών, οι συνεχείς αποκαλύψεις και τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αποδεικνύουν ότι το πρόβλημα έχει πάρει ανεξέλεγκτες και ανησυχητικές διαστάσεις, δικαιώνοντας για ακόμα μια φορά πλήρως το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), που απαιτεί την χάραξη αποτρεπτικής μεταναστευτικής πολιτικής.

Να υπενθυμίσουμε, επίσης, ότι εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα το Κίνημά μας τονίζει με έμφαση την αναγκαιότητα οι κυπριακές αρχές να συνεργαστούν με την συριακή κυβέρνηση, για να μπορέσουν να προχωρήσουν σε ταυτοποίηση όσων καταφθάνουν στην Κύπρο, για τυχόν διασύνδεση τους με ομάδες τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους, χωρίς να έχουμε εισακουστεί.

Ως εκ τούτου, δεν είναι άμοιροι ευθυνών όσοι απλά έχουν αναθεωρήσει την θέση τους σε σχέση με το μεταναστευτικό, δικαιώνοντας το Κίνημά μας, το οποίο παλαιότερα κατηγορούσαν, αλλά θα πρέπει να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για να διαφυλάξουν την ασφάλεια των πολιτών.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)