«Το Δίκαιο δεν απονέμεται, ούτε αποδίδεται. Το Δίκαιο επιβάλλεται. Και η επιβολή του γίνεται μόνο με την ισχύ»

Αυτά μας δίδασκε ο Θουκυδίδης πριν 2,500 χρόνια. Δυστυχώς όμως εμείς τα κατανοούμε μεν, δεν τα εφαρμόζουμε δε. Και τα λάθη πολλές φορές είναι τραγικά και μη αναστρέψιμα.

Η Εθνική Ασφάλεια έχει δύο άξονες: Την αποτροπή και την Άμυνα. Αποτροπή είναι η διασφάλιση με πολιτικά-διπλωματικά, στρατιωτικά και άλλα μέσα (Εθνική Ισχύς), ότι ένα κράτος δεν θα εξαναγκαστεί στην παραχώρηση κυριαρχικών του δικαιωμάτων υπό την απειλή πολέμου. Η υποστήριξη των κυριαρχικών δικαιωμάτων με στρατιωτικά μέσα, σε περίπτωση απώλειας της αποτροπής, συνιστά την Άμυνα. Στη βάση αυτή το Ενιαίο Αμυντικό Σύμφωνο Ελλάδος-Κύπρου, ήταν και παραμένει καθαρά αμυντικό.

Όταν ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου έστειλε στην Κύπρο την μεραρχία, και ο στρατηγός Γεώργιος Γρίβας Διγενής σχεδίασε την αμυντική θωράκιση της Κύπρου, το νησί ήταν άτρωτο. Το Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών έγραφε τότε ότι ακόμα και το ΝΑΤΟ αν δοκίμαζε να κάνει απόβαση θα αποτύγχανε…

Η Χούντα επί Παπαδοπούλου απέσυρε την μεραρχία υποκύπτοντας στους Τουρκικούς εκβιασμούς και το έγκλημα και η εσχάτη προδοσία ολοκληρώθηκε επί Ιωαννίδη. Μετά την τραγωδία κάναμε συζητήσεις, συμφωνίες, προσφυγές στον ΟΗΕ, ενώ οι Τούρκοι ενίσχυαν συνεχώς τις δυνάμεις τους, μετέφεραν Τούρκους από τα βάθη της Ασίας για να αλλοιώσουν την πληθυσμιακή αναλογία, αλλά και για να έχουν τους Τουρκοκύπριους «αιχμάλωτους» τους.

Επί της ουσίας, τι κάναμε για την στρατιωτική ενίσχυση της Κύπρου; Μικροεξοπλισμούς της Εθνοφρουράς, τίποτε στην Αεροπορία, τίποτε και στο Ναυτικό. Η μόνη σοβαρή προσπάθεια έγινε όταν παραγγέλθηκαν οι S 300 στα πλαίσια του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος που επί Σημίτη-Πάγκαλου δεν ήρθαν ποτέ, αλλά μεταφέρθηκαν σε αποθήκες στην …Κρήτη.

Επί Σημίτη-Πάγκαλου ακυρώθηκε το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα, ρεζιλευτήκαμε στα Ίμια, δώσαμε τον Οτσαλάν στους Τούρκους και γενικά οδηγηθήκαμε σε μια υποχωρητική πολιτική έναντι της Τουρκίας «για την ειρήνη» όπως γράφει ο Πάγκαλος. Καμιά σοβαρή ενίσχυση της Κυπριακής άμυνας, κατάσταση που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Ο Κυπριακός λαός διερωτάται τι έγιναν τα χρήματα της «Έκτακτης Εισφοράς Εθνικής Άμυνας». Από το 1984 μέχρι το 2016 συγκεντρώθηκαν από την έκτακτη εισφορά 8 δις Ευρώ και διατέθηκαν μόλις τα 4.5 δις Ευρώ.

Και η Ελλάδα που έχει τεράστια ευθύνη για την τραγωδία της Κύπρου, τι έκανε 47 χρόνια;

Τον Νοέμβριο του 1993 διακηρύχθηκε από τις Κυβερνήσεις Ελλάδος και Κύπρου με σκοπό την προάσπιση του Ελληνοκυπριακού χώρου από κάθε εξωτερική απειλή, το «Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου»  με καθαρά αμυντικό χαρακτήρα που έχει ως σκοπό την αποτελεσματικότερη αμυντική θωράκιση του χώρου Θράκη – Αιγαίο – Κύπρος και την ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνικής Φρουράς.

Η αλυσίδα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, της Δωδεκανήσου και η Κύπρος αποτελούν για την Τουρκία αναχώματα που παρεμποδίζουν την επέκταση της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Για τον λόγο αυτό επιδιώκει την αποστρατικοποίηση και τον έλεγχο τους. Ο γεωγραφικός και αμυντικός χώρος Κύπρου και Ελλάδας είναι ενιαίος. Η Τουρκία έχει δεσμεύσει στην Κύπρο ένα αξιόμαχο Σώμα Στρατού παρατεταγμένο έναντι της Εθνικής Φρουράς και των Ελλαδικών δυνάμεων. Η Ελλάδα πέραν της συμβατικής και ηθικής υποχρέωσης της για τον Ελληνισμό της Κύπρου, έχει και ζωτικά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως αναφέρει το «nationalpost», η Τουρκία έχει ενισχύσει τις κατοχικές δυνάμεις της στο ψευδοκράτος με σύγχρονα οπλικά συστήματα και ειδικά με γερμανικά άρματα μάχης. Πληροφορίες φέρουν την παρουσία τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) στην Αμμόχωστο. Τα Τουρκικά κατοχικά στρατεύματα ανέρχονται σε περίπου 40,000 και διαθέτουν βαρύ οπλισμό.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η σημερινή εικόνα των τουρκικών δυνάμεων στην Κύπρο είναι η εξής:

11ο Σώμα Στρατού – ΤΟΥΡΔΥΚ : 33,000:

 • Διοίκηση Δυνάμεων Ασφαλείας υπό το «υπουργείο» Άμυνας του ψευδοκράτους: 3,500
 • Εκτιμώμενο σύνολο: 37,300 άντρες και γυναίκες
 • Κερύνεια – Στρατηγείο
 • Μύρτου – 39η μηχανοκίνητη μεραρχία πεζικού – 10,700
 • Άσσια – 28η μηχανοκίνητη μεραρχία – 10,500
 • Κυθραία – 14η τεθωρακισμένη μεραρχία – 4,000
 • Ορτακίογλου – ΤΟΥΡΔΥΚ – 1,800
 • Χαλεύκα – Ένα σύνταγμα καταδρομέων – 1,600
 • Κιόνελι – Ένα σύνταγμα πυροβολικού – 2,000
 • Ναυτική Διοίκηση Αμμοχώστου:
 • 9 ακτοφυλακίδες
 • 2 αποβατικά
 • 3 ταχύπλοα SAR
 • 2 πλοία ανεφοδιασμού

Επιτελείο 11ου Σώματος Στρατού: 3,200:

Υλικό:

 • Μ48Α5Τ2 – 287
 • Leopard a2 – 48
 • TOMP M113 και ΤΟΜP-TOMA – 386
 • Nurol Tomo – 253
 • T-122 MLRS – 9
 • Αυτοκινούμενα πυροβόλα – 204
 • Όλμοι – 376
 • Αντιαρματικά: Milan – TOW – Eryx – 216
 • Aντιαρματικά ΠΑΟ – 291
 • Αντιαεροπορικά Stinger – 42
 • Αντιαεροπορικά συμβατικά – 192

Πληροφορίες μη επιβεβαιωμένες, αναφέρουν την συνεχή στρατιωτική ετοιμότητα και τις συνεχείς ασκήσεις της Ταξιαρχίας πεζοναυτών στην Φώκαια της Σμύρνης εδώ και μεγάλο διάστημα. Πρόκειται για την επίλεκτη ταξιαρχία πεζοναυτών που ανήκει στο τουρκικό ναυτικό και έχει έδρα την Σμύρνη, όπου είναι και η «Φωλιά των Κροκοδείλων» όπως ονομάζεται η ειδική μονάδα κομάντος, οι οποίοι προετοιμάζονται για την προστασία της γεωστρατηγικής θέσης της Τουρκίας και των υπερπόντιων συμφερόντων της.

Έχοντας υπόψη τα πιο πάνω στοιχεία που αφορούν την δύναμη πυρός που έχει η Τουρκία στα κατεχόμενα εδάφη μας, το ΕΛΑΜ τονίζει ότι έστω και τώρα πρέπει να αναπτύξουμε στην Κύπρο μια  Ισχυρή Αμυντική ΣΥΜΦΩΝΙΑ με την  Ελλάδα,  (Όχι Δόγμα) που να προβλέπει τις κατάλληλες αλλαγές στην Ελλαδική Άμυνα, και να περιλαμβάνει και την Κύπρο. Με τα νέα οπλικά συστήματα που αποκτά η Ελλάδα, δηλαδή τα αεροσκάφη Rafale και τις φρεγάτες Belharra που είναι φρεγάτες που προορίζονται για την ανοιχτή θάλασσα, δηλαδή για την Ανατολική Μεσόγειο με τις δυνατότητες που έχουν, μπορούν να καλύψουν άνετα την Κύπρο και την ΑΟΖ της. Για το Αιγαίο που είναι κλειστή θάλασσα και έχει σχεδόν 3000 νησιά επιχειρησιακά είναι καλύτερες οι κορβέτες τις οποίες κατασκευάζει και πάλι η Γαλλία.

Να έρθουν Mirage και F-16 block 30 στην Πάφο και στην Λάρνακα, μία συστοιχία Patriot, σύγχρονα συστήματα εκτόξευσης πυραύλων και 150 tanks.

Η ενίσχυση αυτή και οι συμφωνίες αμυντικής συνδρομής του Ισραήλ, της Αιγύπτου και της Γαλλίας (που ζητά π.χ. αναβάθμιση της ναυτικής βάσης στο Μαρί με γαλλικά κεφάλαια) είναι το μόνο μέσο που θα καταλάβουν οι Τούρκοι. Έτσι θα ενισχυθεί το φρόνημα μας και θα εξουδετερωθεί η μοιρολατρία και οι ύπουλες «συμβουλές» των Άγγλων. Το ΕΛΑΜ ζητά όπως οι Αγγλικές βάσεις να σταματήσουν τις δραστηριότητες τους άμεσα, και να επιστρέψει το προσωπικό τους πίσω στην Αγγλία και να δοθούν οι βάσεις στην Γαλλία. Οι Εγγλέζοι δεν ανήκουν καν πλέον στην Ευρώπη….

Αν γίνουν τα πιο πάνω θα σταματήσουν και οι Τουρκικοί εκβιασμοί. Θα πάρουν θάρρος και οι Τουρκοκύπριοι και θα μπορέσουν να σηκώσουν κεφάλι στην δική τους τυραννία.

ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΚΑΙΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΒΗΣΤΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟ.

Αινείας