Όπως κάθε Παρασκευή, έτσι και στις 16/11, στα κατάμεστα πολιτικά γραφεία της Ε.Ο. Λεμεσού του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), πραγματοποιήθηκε μια ιστορική ομιλία, ενώ ακολούθησε ενημέρωση και συζήτηση για την πολιτική επικαιρότητα.

Αρχικά ο συναγωνιστής Σοφοκλής Χρίστου έκανε μια αναφορά σε μια άγνωστη πτυχή της Ελληνικής μας Ιστορίας, για την Βασίλισσα Ελένη, απόγονο των Παλαιολόγων, που θέλησε με κάθε τρόπο να διαφυλάξει την ελληνική πολιτιστική παράδοση στο νησί και να αποκαταστήσει το κύρος και τη δράση της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία υφίστατο κακουχίες από τη Λατινική Εκκλησία, ούσα η Κύπρος στα χέρια των Φράγκων.

Στη συνέχεια, το στέλεχος της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού Πέτρος Αυγουστή, έκανε μια αναφορά στις πρόσφατες δυναμικές εκδηλώσεις του κινήματος, τόσο στο οδόφραγμα της Δερύνειας, όσο και στην μεγαλειώδη αντικατοχική πορεία καταδίκης του ψευδοκράτος από το Μέτωπο Νεολαίας. Παράλληλα ο συναγωνιστής έκανε μια ανασκόπηση της πολιτικής επικαιρότητας, ενημερώνοντας τους παρευρισκομένους για τις ενέργειες του κινήματος εντός και εκτός της Βουλής.

Τέλος, ο Επαρχιακός Λεμεσού έλαβε τον λόγο και κάλεσε τους παρευρισκομένους σε αγωνιστική εγρήγορση και να συσπειρωθούν γύρω από την ηγεσία του ΕΛΑΜ, καθώς το κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών θα συνεχίσει να βρίσκεται δυναμικά στην πρώτη γραμμή του αγώνα, διεκδικώντας τα ιστορικά δίκαια της πατρίδας μας, αλλά και στο πλευρό των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.