Δια του παρόντος επιθυμούμε να τοποθετηθούμε και επίσημα στις δηλώσεις του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Κύπρο, John M. Koenig, που με θράσος χιλίων πιθήκων δήλωσε ότι το Κυπριακό δεν είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής.

Οι πιο πάνω δηλώσεις είναι απόρροια της αδέξιας πολιτικής που τηρήθηκε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις όλα αυτά τα χρόνια, σε σχέση με το Κυπριακό, το οποίο υποβάθμισαν από πρόβλημα εισβολής και κατοχής σε δικοινοτικό και απλής συμβίωσης μεταξύ δύο κοινοτήτων, προσδεδεμένη στο δυτικό άρμα όπως δήλωναν με στόμφο και περισσή υπερηφάνεια διάφοροι πολιτικοί κύκλοι.

Η τυφλή φιλοδυτική πολιτική, σε συνάρτηση με αυτήν του καλού παιδιού των Αμερικάνων, απέτυχε παταγωδώς και σήμερα ζούμε τα αποτελέσματα αυτής της αποτυχίας.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ζητεί από όλα τα πολιτικά κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και απαιτεί για ακόμα μία φορά να χαραχθεί πολιτική απελευθέρωσης στο Κυπριακό, θέτοντας το στις ορθές του βάσεις, ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής.

Τέλος, ζητούμε την άμεση παραίτηση και απέλαση του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Κύπρο, παρά την αναμενόμενη αφυπηρέτηση του, καθώς κρίνεται Εθνικά επικίνδυνος.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)