Ύποπτη δράση των Τούρκων που αγοράζουν και επενδύουν στα νησιά της Ελλάδας μέσω εταιρικών σχημάτων ενώ ετοιμάζονται να ζητήσουν αποστρατικοποίηση και της Αλεξανδρούπολης εκτός των νησιών.

Όσο περνούν οι ημέρες τόσο γίνεται πιο σίγουρη η πεποίθηση ότι η Ελλάδα δέχθηκε «επίθεση από ξένη δύναμη σε Ρόδο – Αγχίαλο» σαν συνέχεια παλαιότερου σχεδίου εμπρησμών των νησιών της Ελλάδας την δεκαετία του 1990.

Οι δεκάδες ανεξήγητες εστίες σε διαφορετική φορά με την εκδηλωθείσα αρχική φωτιά στην Ρόδο, και η ταυτόχρονη έναρξη πυρκαγιών κοντά σε καίριες αεροπορικές εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας όπως σε Αγχίαλο και Τανάγρα (που προκάλεσε την έκρηξη των πυρομαχικών σε αποθήκες), φαίνεται να ήταν ένα ακόμα επεισόδιο ενός ακήρυκτου πολέμου ο οποίος προβλέπεται να έχει συνέχεια προς Αλεξανδρούπολη και Έβρο.

Η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ αναφέρει τα εξής: « Όλες οι σοβαρές διαθέσιμες πηγές μας διαβεβαιώνουν ότι όλα όσα συνέβησαν σε Ρόδο και Αγχίαλο δεν ήταν τυχαία».

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, όλα όσα έγιναν στην αεροπορική βάση που είναι εγκατεστημένη στον νομό Μαγνησίας, αποτελούν «ξεκάθαρη πολεμική ενέργεια κατά της χώρας». Και τούτο διότι όπως αποκαλύπτεται, την παραμονή των μεγάλων εκρήξεων στις αποθήκες πυρομαχικών, άγνωστοι περικύκλωσαν το στρατόπεδο και έβαλαν φωτιές σε τέσσερα σημεία περιμετρικά αυτού, με στόχο να το μετατρέψουν σε παρανάλωμα, κάτι που τελικώς αποφεύχθει.

Αν ισχύει αυτό το σενάριο τότε πριν μερικές μέρες είχαμε ένα ακόμη επιχειρησιακό σχέδιο κατά της Ελλάδας με πολλαπλούς στόχους:

  1. Την απαξίωση των Ελληνικών Αρχών στα μάτια του κόσμου και την πρόκληση αισθήματος διάλυσης.
  2. Την καταρράκωση του ηθικού των Ελλήνων πολιών και ην εμπέδωση του φόβου ότι οι πολίτες είναι ανυπεράσπιστοι.
  3. Την καταστροφή κρίσιμου στρατιωτικού υλικού σε αποθήκες, και την αποκάλυψη απόρρητων εγκαταστάσεων (Ρόδο-Αγχίαλο) σε περίπτωση πολέμου.
  4. Την συλλογή κρίσιμων πληροφοριών και την προσπάθεια αποκάλυψης πολεμικών σχεδίων (όπως η σταδιακή μεταστάθμευση αεροσκαφών μιας κύριας πολεμικής πτέρυγας αλλά και τους χρόνους αντίδρασης του ελληνικού στρατιωτικού μηχανισμού).

Στο σημείο αυτό υπενθυμίζεται ένα παλαιότερο σχέδιο εμπρησμών σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες, το οποίο ανάγεται από την δεκαετία του 1990, όταν από τότε τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είχαν τεθεί στο στόχαστρο της Άγκυρας.

Οι λύσεις για τη Ελλάδα είναι πολλές και γνωστές και αφορούν την συνεργασία Στρατού (περίπολα πυρασφαλείας), Αστυνομίας, Υπηρεσιών Πληροφοριών και πολιτών σε συνδυασμό με τη χρήση Drones.

Πάντως τα στοιχεία δείχνουν ότι η Τουρκία δεν θα επικεντρωθεί μόνο στα νησιά και στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά στο επίκεντρο είναι η Αλεξανδρούπολη.  Οι Τούρκοι θεωρούν ότι στρατικοποείται από ΗΠΑ – Γαλλία – Ελλάδα και μετατρέπεται σε πόλη – φρούριο κατά των τουρκικών επεκτατικών σχεδίων με μοχλό εθνικιστικούς κύκλους στην Δυτική Θράκη,  και όχι φυσικά το σύνολο των «φιλήσυχων μουσουλμάνων πολιτών» που γνωρίζουν τα πάθη που περνούν οι πολίτες στην Τουρκία του Ερντογάν.

Η Τουρκία δείχνει συνεχώς τις κατακτητικές της προθέσεις για τα νησιά του Αιγαίου, αφού με διάφορες ανυπόστατες θεωρίες όπως αυτές των «γκρίζων ζωνών» και της «γαλάζιας πατρίδας» αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά. Ταυτόχρονα οι Τούρκοι συνεχίζουν την «εκστρατεία» τους με στόχο την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

Αινείας

Πηγή: Ιστοσελίδα «enoplos»