Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταδικάζουμε κάθε περιστατικό βίας απ’ όπου και αν προέρχεται. Ταυτόχρονα καλούμε τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν την υπόθεση, λαμβάνοντας υπόψη την πλήρη εικόνα, καθώς νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας.

Ιδιαίτερη εντύπωση μας προκαλεί η ετοιμότητα ορισμένων που εργολαβικά προσπαθούν να αναδείξουν το περιστατικό ως ένα «ρατσιστικό επεισόδιο» χωρίς να έχουν επαρκή πληροφόρηση.

Ξέχασαν, εξ όσων φαίνεται, τον εθνικό ρατσισμό που βιώνουν οι Ελληνοκύπριοι ως αποτέλεσμα της βίαιης τουρκικής εισβολής, της παράνομης κατοχής, της εθνοκάθαρσης, που είχε ως αποτέλεσμα τον εκτοπισμό χιλιάδων Ελληνοκυπρίων από τις πατρογονικές τους εστίες, τους αγνοούμενους, τους βιασμούς, τις σφαγές και τις δολοφονίες αμάχων, τους βανδαλισμούς των εκκλησιών μας, τα πρόσφατα περιστατικά πυροβολισμών κατά ψαράδων και αγροτών, όπως και τον ξυλοδαρμό του γυναικείου αντικατοχικού κινήματος «Οι γυναίκες επιστρέφουν», οι οποίες στην συνέχεια οδηγήθηκαν στα μπουντρούμια, όπου συνεχίστηκε το μαρτύριο τους.

Προς όλους όσους έσπευσαν να καταδικάσουν επιλεκτικά το περιστατικό και να απολογηθούν στον ηγέτη της κατοχής, διερωτόμαστε αν με τον ίδιο ζήλο θα αιτηθούν να παραδοθούν οι δολοφόνοι των Ισαάκ και Σολωμού, που καταζητούνται με διεθνή εντάλματα από το 1996.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)