Με αφορμή το θέμα της ιδιωτικοποίησης της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου που φέρεται να επανέρχεται εκ νέου στο προσκήνιο σύμφωνα με την έκθεση της Τροϊκα κατά την διάρκεια του μεταμνημονιακού της ελέγχου, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο τονίζει ακόμη μια φορά την επικινδυνότητα σε περιπτώσεις ιδιωτικοποιήσεων διότι εγείρονται σοβαρότατα θέματα Εθνικής Ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, στο τέλος της έκθεσης υπογραμμίζεται η αναγκαιότητα να συνεχιστούν οι προσπάθειες προς την κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης (privatization) και της αναμόρφωσης (reform) της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η συγκεκριμένη διατύπωση στην οποία προχωράει η Τρόικα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της δρομολόγησης της ιδιωτικοποίησης της ΑΗΚ, καθώς και το άνοιγμα της αγοράς σε άλλες ιδιωτικές εταιρίες στην ηλεκτρική ενέργεια. Στόχος, σύμφωνα με την έκθεση, είναι η περαιτέρω βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και η προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων για την κυπριακή Οικονομία.

Εν κατακλείδι, το κίνημα τάσσεται  ενάντια στην ιδιωτικοποίηση τέτοιων νευραλγικών οργανισμών, που θα θέσουν σε κίνδυνο την Εθνική Ασφάλεια της Πατρίδας μας.