Μια εικόνα χίλιες λέξεις, λένε, και στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει όσο ποτέ…

Στις φωτογραφίες βλέπετε να ποζάρουν στο φακό, ”Τουρκομάνοι” αντάρτες της Συρίας, με την σημαία τους που μοιάζει με αυτή του ψευδοκράτους. Κάποιες μάλιστα τουρκικές ιστοσελίδες και ο τ/”κ” τύπος, αναφέρουν ότι είναι σημαία του ψευδοκράτους (ΚΚΤC δηλ. ΤΔΒΚ) σε σχετικό άρθρο, απ’ όπου αλιεύσαμε το υλικό. Όπως και να έχει είναι αρκετό για να μας προβληματίσει δεόντως.

Διάφορες δημοσιογραφικές πηγές εξάλλου κατά καιρούς, έκαναν λόγο για παρουσία ”Γκρίζων Λύκων” στην περιοχή των Τουρκομάνων ανταρτών, οπότε όλα δείχνουν να εξηγούνται κάλλιστα. Οι Τουρκομάνοι είναι μια εκ των ακραίων ομάδων ισλαμιστών, που σχεδόν εδώ και μια πενταετία υπό τις διαταγές του Iσλαμικού Xαλιφάτου σφαγίαζαν σε Συρία και Ιράκ τους Χριστιανούς και άλλες θρησκευτικές μειονότητες ”εχθρικές” προς αυτούς. 

Οι Τουρκομάνοι ή αλλιώς Σύροι Τούρκοι, είναι τουρκικός λαός που ζει στη Συρία και αποτελεί την τρίτη εθνική ομάδα στη Συρία έπειτα από τους Άραβες και τους Κούρδους. Ο αριθμός τους φθάνει τις 100 χιλιάδες. Είναι ακριβώς αυτοί οι Τούρκοι-Ογκούζοι που προήλθαν από την Κεντρική Ασία μαζί με άλλα τουρκικά φύλα και ζουν κυρίως στη Συρία και στο Ιράκ. 

Οι Τούρκοι, κατά συνέπεια, τους υποστηρίζουν. Αυτοί, με τη σειρά τους, κινούνται ανάλογα με την τουρκική πολιτική. Ανέκαθεν η Άγκυρα εμφανίζεται ως υπερασπίστρια των Τουρκομάνων. Σταθερά υπερασπίζεται τα συμφέροντά τους, όταν υπάρχει κάποιο ζήτημα. Οι Τουρκομάνοι είναι όργανο της πολιτικής της Άγκυρας. Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου στη Συρία, τα τουρκομανικά φύλα προσανατολίστηκαν προς την Άγκυρα και συγκρούστηκαν με τη Δαμασκό.  

Οι σημαίες του Ισλαμικού Χαλιφάτου των Τζιχαντιστών είναι χαρακτηριστικές και στις δύο φωτογραφίες. (Πηγή Φωτογραφιών: τ/”κ” Τύπος, Ημ. 08/08/2015)

Όπως και το ΙΚ, αλλά και το Μέτωπο Αλ-Νούσρα, οι Τουρκομάνοι έχουν τις δικές τους εθνικές ομάδες, τις οποίες de-facto καθοδηγεί η Τουρκία. Διεξάγουν ένοπλο αγώνα εναντίον της κυβέρνησης Άσαντ. Έχουν μια αρκετά ισχυρή οργάνωση «Ταξιαρχία του Σουλτάνου Μουράτ». Ζουν στη περιοχή των τουρκο-συριακών συνόρων, και ιδιαίτερα σε αυτά τα 98 χιλιόμετρα που ελέγχει το ΙΚ. Οι Τούρκοι τους στρέφουν πότε κατά του συριακού στρατού και πότε κατά των Κούρδων.    Μέλη της νεοσύστατης ένοπλης στρατιωτικής ομάδας τρομοκρατών, που φέρει το όνομα ”Ηνωμένο Στράτευμα Τουρκομάνων”, που δρα υποστηριζόμενη από την Τουρκία και απαρτίζεται όπως φαίνεται από Τούρκους πανταχόθεν προελεύσεως…   Με αυτούς λοιπόν τους απεχθείς φονιάδες, οι πουλημένοι μειοδότες της πατρίδας μας θέλουν να συμπράξουμε ειρήνη και να συμβιώσουμε μαζί τους, διαγράφοντας το αιματηρό παρελθόν μας. Μα νομίζουν πως είμαστε τόσο αδαείς; Να μη διδαχθήκαμε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια από τις τραγωδίες του Έθνους μας;   OXI κύριοι, δε θα σας κάνουμε τη χάρη! Δε θα γίνουμε συνένοχοι στην προδοσία. Η Ιστορία μας δεν δύναται να διαγραφεί, ούτε τα εγκλήματά τους να παραγραφούν από τη μνήμη μας. Ελληνοτουρκική φιλία, δεν υπήρξε, ούτε υπάρχει, ούτε πρόκειται να υπάρξει ποτέ! Θα αντισταθούμε μέχρι ενός. Μέχρι και τον τελευταίο Έλληνα που θα πατά σ’ αυτήν την ιερή ελληνική γη!   Υπάρχουν κάποιοι που δεν αντιλαμβάνονται τους δεσμούς Τουρκίας, ψευδοκράτους με τους τρομοκράτες; Με αυτούς ζητάμε συμβίωση και δήθεν επανένωση;