ΜΕΡΟΣ Γ

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο Ερντογάν και η νέα του κυβέρνηση ασκεί εξωτερική πολιτική με εκβιαστικά – πειρατικά χαρακτηριστικά, κάνοντας εκμετάλλευση κάθε μέσου και δυνατότητας χωρίς κανένα ηθικό ή πολιτικό δισταγμό.

Το Σχέδιο «Αιώνας της Τουρκίας», ουσιαστικά αποτελεί ένα ευρύ πρόγραμμα δημιουργίας νέων συμμαχιών, ίδρυσης οργανισμών, επενδύσεων σε έργα υποδομών και ενέργειας, εργαλειοποίησης των μεταναστευτικών διαδρομών, χρησιμοποίησης ξένων μισθοφόρων μαχητών, εκμετάλλευσης του θρησκευτικού παράγοντα και συνεργασίας της τουρκικής διπλωματίας με υπόγεια δίκτυα ακραίων οργανώσεων, με σκοπό να καταστεί η Τουρκία παγκόσμιος κόμβος άσκησης πίεσης και εκβιασμού προς τη Δύση.

Η προεκλογική εντύπωση ότι συμφέρει στην Ελλάδα και στην Κύπρο η επικράτηση του Ερντογάν (αφού θεωρούσαν ότι οι κακές του σχέσεις με την Δύση προσδίδουν πλεονέκτημα στις ελληνικές θέσεις), αποκαλύπτεται ότι είναι λάθος, καθώς ο Ερντογάν φαίνεται ότι μπορεί να κερδίζει εκμεταλλευόμενος τους γεωπολιτικούς συσχετισμούς και θέτοντας εκβιαστικά διλήμματα στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ.

Η επικοινωνιακή διαχείριση των ταραχών στη Γαλλία από τα φιλικά προς τον Ερντογάν  ΜΜΕ αλλά και οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για το ίδιο θέμα, αποκαλύπτουν τις βαθύτερες σκοτεινές στοχεύσεις των Τούρκων για την απειλούμενη από την ισλαμισμό «Χριστιανική Ευρώπη».

Οι τελευταίες πιέσεις που ξεκίνησε ο Ερντογάν είναι που άνοιξε θέμα Δυτικής Θράκης στις συνομιλίες που είχε με τον Μητσοτάκη και η φιέστα που έκανε στην Αμμόχωστο         με τα πανηγύρια στις 20 Ιουλίου για την επέτειο της εισβολής στην Κύπρο από την Τουρκία το 1974.

Την ίδια στιγμή που ο Ερντογάν βρισκόταν παράνομα στην Κύπρο, οι «σύμμαχοι» μας στην Ευρώπη συνεδρίαζαν και οι ΥΠΕΞ της ΕΕ έπαιρναν αποφάσεις για να επιβάλουν κυρώσεις στην Ρωσία η οποία εισέβαλε στην Ουκρανία. Καλά η Τουρκία τι έκανε; Δεν εισέβαλε στην Κύπρο το 1974; Γιατί δεν της επιβάλλουν και αυτής κυρώσεις;

Η Κύπρος χρειάζεται ΗΓΕΤΕΣ οι οποίοι να είναι πατριώτες πάνω από όλα και όχι να ενσκήπτουν στις πιέσεις των ξένων και να σκύβουν το κεφάλι… και να τολμούν να τους λένε κατάματα την αλήθεια. Η πολλή διπλωματία βλάπτει και φέρνει κακά αποτελέσματα κατά την άποψη μου.

Για να καταλάβετε τι εννοώ, ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάντερ Βούτσιτς δήλωσε στο ΤV Prvas ότι οι δυτικοί εκπρόσωποι είχαν προτρέψει το Βελιγράδι να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ εκφοβίζοντας τη Ρωσία με αυτό, αλλά η πραγματική απειλή για την Σερβία είναι η Βορειοατλαντική Συμμαχία, δηλαδή το ΝΑΤΟ.

«Μας λένε ότι η Ρωσία είναι απειλή για όλους, επομένως πρέπει να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ. Δεν μπορούμε να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ γιατί το ΝΑΤΟ είναι η πραγματική απειλή για εμάς», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Βούτσιτς υπενθύμισε επίσης ότι φέτος είναι η 24η επέτειος από την αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ στο κτίριο της Σερβικής Ραδιοτηλεόρασης, κατά την οποίαν σκοτώθηκαν 16 υπάλληλοι, ‘όπως αναφέρει η σερβική ραδιοτηλεόραση rtv.

Στις 24 Μαρτίου, στην επέτειο της έναρξης του βομβαρδισμού το 1999, ο Βούτσιτς απευθυνόταν στην ηγεσία του δυτικού στρατιωτικού μπλοκ:

«Ποιος έδωσε στη Συμμαχία το δικαίωμα να σκοτώνει Σέρβους πολίτες; Οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ σκότωσαν περισσότερους από 2.500 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 87 παιδιά, και προκάλεσαν ζημιές 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων».

Μπορεί στην Κύπρο να ξεφωνίσει ο σημερινός πρόεδρος ή οποιοδήποτε πρόεδρος και να πει στην στρατιωτική και πολιτική ηγεσία των «συμμάχων» μας Αμερικάνων, Ευρωπαίων και άλλων τι έκαναν όλοι μαζί το 1974 και συνεχίζουν να κάνουν και σήμερα για να μας αποτελειώσουν; Αυτό που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν και τώρα με τις πιέσεις που εφαρμόζουν για να αποδεχτούμε την ΔΔΟ είναι εθνοκάθαρση ενός ολόκληρου λαού με πληρωμένο εκτελεστή την Τουρκία.

Αινείας

Πηγές: Άρθρο του Αντιστράτηγου ε.α Καμπουρίδη «Η Τουρκία παγκόσμιο κέντρο εκβιασμού», ιστοσελίδα «ένοπλος».

Εδώ το μέρος Α:                                                                                           

https://elamcy.com/i-tourkia-pagkosmio-kentro-ekviasmou-arthro/

Εδώ το μέρος Β:

https://elamcy.com/i-tourkia-pagkosmio-kentro-ekviasmou-arthro-meros-v/