Ακατανόητο παραμένει το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμφώνησε για σύγκληση νέας πενταμερούς σύσκεψης στην Γενεύη, αφού αρκετές μέρες μετά τα τρία Μοντ Πελεράν και την Γενεύη, κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει τα οφέλη για την πατρίδα μας. Στον αντίποδα μπορούμε να αριθμήσουμε πολλά και σημαντικά τα οποία χάσαμε.

Μάλιστα η τελευταία πληροφόρηση ότι εκ μέρους της τουρκικής πλευράς υπάρχει άρνηση στο να παραστεί ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου στην πενταμερή όπου Ελλάδα, Τουρκία και Αγγλία, θα συμμετέχουν δια των Υπουργών Εξωτερικών τους, αποσαφηνίζει ότι όχι μόνο δεν πετύχαμε την παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά με τους αδέξιους χειρισμούς μας έχουμε υποβαθμίσει τον Πρόεδρο σε Κοινοτάρχη.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει να εμπαίζει τον λαό με κάλπικες υποσχέσεις και ψευδείς επιτυχίες. Πόσο μάλλον που την δεδομένη χρονική στιγμή η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο κλιμακώνεται επικίνδυνα, είναι τουλάχιστον γελοίο να περιμένουμε οφέλη από μια τέτοια διάσκεψη.

Είναι καιρός να κατανοήσουμε ότι τον συμβιβασμό και την πολιτική του “καλού παιδιού” η Τουρκία την εκλαμβάνει ως αδυναμία για να ζητά ακόμα περισσότερα, για να ικανοποίηση την απληστία της.

*Δηλώσεις ΜΜΕ*

Γεάδης Γεάδη

Εκπρόσωπος Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)