Οι χαλαρώσεις που ανακοίνωσε σήμερα η Κυβέρνηση, δεν μας αφήνουν σε καμία περίπτωση ικανοποιημένους. Υπάρχουν σημαντικοί τομείς της οικονομίας που βάση των υφιστάμενων διαταγμάτων παραμένουν ανενεργοί, παρά το γεγονός πως υπάρχουν προϋποθέσεις για το αντίθετο.

Οι πολίτες έδειξαν υπομονή και συνέπεια απέναντι στα παράλογα διατάγματα και τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν. Αυτό όμως δεν βελτίωσε την κατάσταση αλλά είχε ως αποτέλεσμα τραγικές συνέπειες για το μέλλον των επιχειρήσεων τους και της κυπριακής οικονομίας.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ τόσο στη χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό, όσο και δημόσια δήλωσε ξεκάθαρα τη θέση της Παράταξής μας: Άμεση επαναλειτουργία των επιχειρήσεων, των χώρων εστίασης, των σχολείων και του αθλητισμού, με ταυτόχρονη προστασία των ευάλωτων ομάδων και των ηλικιωμένων.

Τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα δεν οδηγούν στην επανεκκίνηση και ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας που θα έπρεπε να είναι ο στόχος, αλλά στην εξάπλωση της χειρότερης επιδημίας που είναι η φτώχεια και η εξαθλίωση.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου
(Ε.ΛΑ.Μ.)