Πολλοί έτρεξαν να κατηγορήσουν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ότι λαϊκίζει αλλά και για διάδοση ψευδών ειδήσεων, όταν στις 30 Αυγούστου 2015, σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ανάφερε χαρακτηριστικά «Στην αντίπερα όχθη βλέπουμε να καταρρέει ο μύθος, που με τόσο κόπο καλλιεργήθηκε από συγκεκριμένους κύκλους για τον «συγκαταβατικό» και «φιλειρηνιστή» Ακιντζί, όπως ήθελαν να μας τον παρουσιάσουν, αποκρύπτοντας μάλιστα με περίτεχνο τρόπο τον σύμβουλό του για θέματα ασφαλείας, Κενάν Ακίν, δολοφόνο του Σoλωμού Σολωμού».

Ο Κενάν Ακίν λοιπόν, κατά την τελετή εγκαινίων μεταφοράς νερού από την Τουρκία, παρουσιάστηκε στο πλευρό του Ερντογάν και του Ακκιντζί. Διερωτόμαστε τώρα πως θα τον δικαιολογήσουν οι διάφοροι φίλοι του, συμπολίτες και κατά καιρούς παρουσιαζόμενοι ακόμα και ως «Κυβερνητικοί Εκπρόσωποι» του Μουσταφά, που έτρεχαν να φτιάξουν το πρόσωπο του αγγελικά πλασμένου ψευδοηγέτη και να το υποστηρίξουν. Μήπως δεν τον γνώριζε ή δεν τον είδε;

Μάλιστα τον Ακκιντζί περιστοίχιζαν, εντελώς τυχαία να φανταστούμε, τα μέλη του Συνδέσμου Βετεράνων Πολεμιστών, που πρωτοστάτησαν στην τουρκανταρσία και στην τουρκική εισβολή του 1974. Προφανώς για να εδραιώσουν το πολυδιαφημιζόμενο «καλό κλίμα».

Σαν Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλούμε τους Κυβερνώντες και λοιπούς επαναπροσεγγιστές να σταματήσουν να γεμίζουν τον λαό με ψευδαισθήσεις. Επίσης ζητούμε επιτακτικά από την Κυβέρνηση, που τόσο νοιάζεται να οικοδομήσει «καλό κλίμα», να απαιτήσει πάραυτα να παραδοθεί στις Κυπριακές Αρχές ο δολοφόνος του Σολωμού Σολωμού, Κενάν Ακίν.

Ή άραγε ούτε και τώρα δεν θα πράξουμε πάλι απολύτως τίποτα μήπως και χαλάσουμε το «καλό κλίμα»;…

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)