Η σταλινική προπαγάνδα του ΑΚΕΛ βγαλμένη κατευθείαν από τα Πανεπιστήμια της πρώην Σοβιετικής Ένωσης συνεχίζεται. Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Γ. Λουκαΐδης σε δύο τουλάχιστον παρουσίες του σε τηλεοπτικούς σταθμούς χαρακτήρισε το ΕΛΑΜ ως ναζιστικό μόρφωμα που έχει ως θέση πως τα σύνορα της Κύπρου βρίσκονται στη γραμμή αντιπαράταξης.

Η απουσία εκπροσώπου μας επέτρεψε στον κύριο Λουκαΐδη να παραπληροφορεί με ανήθικα ψέματα. Ως ΕΛΑΜ επιστρέφουμε τις κατηγορίες του ΑΚΕΛ, που τις τελευταίες ημέρες λειτουργεί ως εκπρόσωπος της Άγκυρας.

Το ΕΛΑΜ θεωρεί όλο το νησί μέρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και το 37% των εδαφών μας κατεχόμενη γη από την Τουρκία. Στην Κύπρο δεν υπάρχουν δύο ισότιμες κοινότητες ενώ η ύπαρξη ανοιχτών οδοφραγμάτων κανονικοποιεί την κατοχή, οδηγεί σε de facto αναγνώριση του ψευδοκράτους και ενισχύει οικονομικά το κατοχικό καθεστώς. Αυτός είναι και ο λόγος που πάγια θέση μας είναι το οριστικό τους κλείσιμο.

Σύνθηματα του ΕΛΑΜ είναι πως: ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΥΝΕΙΑ και ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ. Σύνθημα του ΑΚΕΛ είναι: Κύπρος – Ομοσπονδιακή (δηλαδή χωρισμένη σε δύο ζώνες και δύο κοινότητες). Ας κρίνει ο καθένας ποιανού η πολιτική οδηγεί στη Διχοτόμηση.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου
(Ε.ΛΑ.Μ.)