Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας δια του υπουργείου «Εργασίας και Κοινωνικής Ανάπτυξης» απαγόρευσε στον τουριστικό κλάδο, σε κάθε επιχείρηση των «επαγγελμάτων φιλοξενίας» να προσλαμβάνουν ή να αναθέτουν με την μέθοδο του «outsourcing» εργασίες με ξένους ή ακόμη και σε ομογενείς του εξωτερικού!

Οι απαγορεύσεις ισχύουν άμεσα, στην ευρύτερη προσπάθεια να ενισχυθεί η αγορά εργασίας στην Σαουδική Αραβία, η οποία πάσχει σοβαρά από αύξηση της ανεργίας (προφανώς και από την είσοδο, ξένων εργατικών χεριών, στον χώρο του τουρισμού).

Το υπουργείο «Εργασίας και Κοινωνικής Ανάπτυξης» δήλωσε ότι θέτει αυτές τις απαγορεύσεις στα πλαίσια μιας καμπάνιας 100% «Saudisation» του τουριστικού τομέας της χώρας!

Εμείς, σημειώνουμε πως, ακόμη και πλούσιες χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, αντιλαμβάνονται την οικονομική μάστιγα της ανεξέλεγκτης εισροής ξένων εργατικών χεριών.

Διερωτόμαστε, πότε εως Κύπρο επιτέλους θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασία των πολιτών μας και καταπολέμησης της ανεργίας, που έχει οδηγήσει εκατοντάδες νέους στην ξενιτιά.