Για πολλούς ο κόσμος τελειώνει στις 28 Ιανουαρίου, για κάποιους άλλους μία εβδομάδα αργότερα. Είναι φανερό σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση πως τα μεγάλα επιτελεία δίνουν αγώνα δίχως αύριο. Άλλωστε το να κατακτάς την προεδρία ενός κράτους είναι από μόνη της μία καλή αιτία.

Τι γίνεται όμως όταν δεν μπορείς να αντιληφθείς τη ψυχοσύνθεση και τις πραγματικές ανάγκες του Λαού; Όλοι ζητούν τη ψήφο ενός λαού εξαθλιωμένου, ενός λαού κουρασμένου, ενός λαού αηδιασμένου. Πώς μπορεί αυτός ακριβώς ο λαός να τους εμπιστευθεί ξανά; Με τι μούτρα θα τους βρίσει ξανά όταν τον πουλήσουν και πάλι;

Όλα αυτά αντηχούν σαν σφαίρα στη συνείδηση του κάθε πολίτη. Σήμερα, δεν θέλει απλά λύσεις στα καθημερινά του προβλήματα αλλά ένα στήριγμα για τις δύσκολες ημέρες που έρχονται. Η ελπίδα χάνεται, η πίστη στα κόμματα εξαφανίστηκε και η απαξίωση έχει κυριαρχήσει στο πολιτικό σύστημα

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ

Στις Βουλευτικές Εκλογές του 2016 είχαμε στα προεκλογικά μας φυλλάδια το σύνθημα «Δεν είναι όλοι το ίδιο». Το σύνθημα αυτό δεν ήταν απλά ένα ακόμη στο συρφετό των συνθημάτων που κυριαρχούν σε προεκλογικές εκστρατείες. Αποτελεί απαύγασμα της Εθνικιστικής Ιδεολογίας, αποτελεί απάντηση σε όλους όσους θέλουν να μας κατηγοριοποιήσουν δίπλα από τους κλέφτες, τους ενδοτικούς, τους πολιτικάντηδες.

Αυτό ακριβώς τους αποδείξαμε, λοιπόν, ότι δεν είναι όλοι το ίδιο. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, τα παιδιά με τα μαύρα, όπως αρέσκονται να λένε, που κρατούν και μέσα στο Κοινοβούλιο ψηλά τη σημαία. Μας είπαν ότι θα ρίξουμε τους τόνους, ότι θα φορέσουμε κουστούμια και θα γίνουμε και εμείς πολιτικάντηδες. Εκεί όμως που χρειάστηκε αντήχησε στα έδρανα η φωνή του ΕΛΑΜίτη και οι άναρθρες κραυγές της αριστεράς και οι δειλές υποχωρήσεις της δεξιάς το μόνο που προκάλεσαν ήταν γέλιο στους πολίτες αυτού του κράτους.

Το ΕΛΑΜ για μία ακόμη φορά μπαίνει σε προεκλογική εκστρατεία με το πιο δυνατό του όπλο. Με μπροστάρη το φυσικό ηγέτη του Κινήματός μας, η Εθνικιστική νεολαία θα βρίσκεται και πάλι στην πρώτη γραμμή. Αυτή άλλωστε ήταν και η διαχρονική δύναμη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου. Οι νέοι Εθνικιστές που οργώνουν κάθε χωριό και πόλη της ελεύθερης Κύπρου για να διατρανώσουν τη θέληση μας για αλλαγή.

Αυτό ακριβώς θα γίνει και τώρα. Πυκνώνουμε όλοι τις τάξεις του ΕΛΑΜ. Δίνουμε ισχυρό μήνυμα στις 28 Ιανουαρίου και δυναμώνουμε τη φωνή του ΕΛΑΜ για τις δύσκολες ημέρες που έρχονται!

Σωτήρης Ιωάννου
Πρόεδρος Μετώπου Νεολαίας
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)