ΕΛΑΜίτικος παλμός ήχησε στο κέντρο της Λευκωσίας από την Περήφανη Ελληνική Νεολαία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), που ανήμερα της θλιβερής επετείου της παράνομης ανακήρυξης του κατοχικού ψευδοκράτους, βγήκε στους δρόμους της πρωτεύουσας, βροντοφωνάζοντας ότι: «τούτη η γη είναι Ελληνική και καμία λύση ομοσπονδίας δεν θα γίνει ανεκτή».

Η πορεία του Μετώπου Νεολαίας, πορεύτηκε στους κεντρικότερους δρόμους της Λευκωσίας, με κεντρικό σύνθημα: «Στη Κύπρο ρέει αίμα Ελληνικό, στους τούρκους δεν θα δώσουμε ούτε εκατοστό», υπενθυμίζοντας σε όσους συμβιβάστηκαν, ότι υπάρχουν κάποιοι που δεν ξεχνούν την βάρβαρη Τουρκική εισβολή του 1974, ούτε την παράνομη ανακήρυξη του κατοχικού εκτρώματος πριν 39 χρόνια!

Η Εθνικόφρονη φάλαγγα, υπενθύμισε σε όσους οραματίζονται μια λύση Διζωνικής Δικοινοτικής  Ομοσπονδίας ή κάθε μορφή λύσης ομοσπονδίας, που στην ουσία θα διχοτομήσει την Πατρίδα μας, ότι υπάρχουν κάποιοι που συνεχίζουν να αγωνίζονται για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική!

Η περήφανη Ελληνική Νεολαία του ΕΛΑΜ, κρατώντας ψηλά τα λάβαρα του Έθνους μας, κατέληξε στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, λίγα μέτρα από τον Αττίλα, διατρανώνοντας την θέλησή της για επιστροφή όλων των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες, ενώ συναγωνιστές του Μετώπου Νεολαίας απηύθυναν τους δικούς τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς, τονίζοντας ότι δεν θα υποχωρήσουμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την Απελευθέρωση της Πατρίδας μας.

Ως μια συμβολική απάντηση στην δήθεν Ελληνοτουρκική φιλία και στην ανακήρυξη του ψευδοκράτους, τα μέλη του Μετώπου Νεολαίας, έκαψαν το πανί της κατοχής.

Η αντικατοχική εκδήλωση έληξε με τον Εθνικό μας Ύμνο να ακούγεται απ’ άκρη σ’ άκρη, στο οδόφραγμα της ντροπής, αλλά και στο οδόφραγμα των περήφανων αντικατοχικών εκδηλώσεων που μόνο το ΕΛΑΜ διοργανώνει πια…

Εκδηλώσεις καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους διοργανώθηκαν από το Μέτωπο Νεολαίας του ΕΛΑΜ σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου.

(από Πάφο στο άγαλμα του ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη)