Εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές συμμετείχαν σήμερα στη μεγάλη αντικατοχική εκδήλωση του Μετώπου Νεολαίας με αφορμή την επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους. Η περήφανη νεολαία της πατρίδας μας πορεύτηκε στους κεντρικότερους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας εναντίον της κατοχής και απαιτώντας την απελευθέρωση των σκλαβωμένων μας εδαφών.

Παράλληλα στάλθηκε το μήνυμα στην πολιτική ηγεσία της Κύπρου, πως όσοι ονειρεύονται λύσεις τύπου ομοσπονδίας θα βρουν μπροστά τους την εθνικιστική νεολαία. Στο πέρασμα της Εθνικιστικής φάλαγγας, η βουλή σείστηκε από συνθήματα που αφορούσαν την κατάργηση της εορτής του ενωτικού δημοψηφίσματος, διατρανώνοντας το μήνυμα πως η μοναδική πηγή εθνικής αντίστασης στην Κύπρο σήμερα είναι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο.

Η πορεία κατέληξε στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, όπου απέναντι στον κατακτητή, προς πείσμα όλων, υψώθηκαν εκατοντάδες ελληνικές σημαίες.

Την ίδια ώρα η νεολαία των υπόλοιπων κομμάτων (με όσους τους ακολούθησαν και δεν πήγαν στις καφετέριες) «καταδίκασε» το ψευδοκράτος με «δυναμικές» συναυλίες παρέα με τους κατακτητές.

Σήμερα, δόθηκε ένα ακόμη μήνυμα. Σήμερα ακούστηκε η περήφανη ελληνική φωνή της νεολαίας μας. Της νεολαίας που δεν λυγίζει, της νεολαίας που δεν συμβιβάζεται, της νεολαίας που αντιστέκεται, της νεολαίας που αγωνίζεται!

Στο χώρο του οδοφράγματος μίλησαν εκ μέρους του Μετώπου Νεολαίας οι συναγωνιστές Παναγιώτης Ευρυπίδου, Σωτήρης Παπακυριακού και Σωτήρης Ιωάννου.

Η εκδήλωση έληξε με τον Εθνικό Ύμνο και την αποκατάσταση της ελληνικής σημαίας στο μνημείο της Κυράς της Λαπήθου.