Την ώρα που το σάπιο πολιτικό σύστημα καταρρέει, τα πολιτικά κόμματα του κατεστημένου, υπό το βάρος των ανομημάτων τους προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατηθούν στην εξουσία. Το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα της Κύπρου, θεωρεί ότι αυτές οι «κομματικές οργανώσεις» υποθάλπουν απατεώνες και κλέφτες και δεν εξυπηρετούν το λαϊκό συμφέρον.

Τα σκάνδαλα με το Σκαλί, τον ΣΑ.ΠΑ και του δημαρχείου Πάφου βγαίνουν στην επιφάνεια σε μία περίοδο όπου η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει κάθε οικογένεια, η ανεργία αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο και οι νέοι εγκαταλείπουν τη χώρα προκειμένου να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο.

Σαν Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ), απαιτούμε:

Την άμεση παραίτηση του υπόδικου δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου του δήμου και την προκήρυξη άμεσων εκλογών.

Έρευνα για όλες τις φάσεις κατασκευής του αποχετευτικού Πάφου (Α, Β φάση).

Τον έλεγχο του ρόλου και των εγκληματικών παραλείψεων των υπηρεσιακών λειτουργών του εποπτικού και του εσωτερικού ελέγχου του δήμου Πάφου.

Λογιστικό έλεγχο στα οικονομικά του δήμου Πάφου σε βάθος χρόνου 10 ετών.

Να γίνει έλεγχος από τον Γενικό Ελεγκτή η διαδικασία αδειοδότησης μεγάλων πολυκαταστημάτων στην πόλη της Πάφου και την πιθανή εμπλοκή δημοτικών αξιωματούχων και αρχόντων για διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Να γίνει έλεγχος των τραπεζικών λογαριασμών συγγενών των υπόδικων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του δήμου Πάφου καιτων στενών συγγενών τους καθώς επίσης και των ανθρώπων του κλειστού τους περιβάλλοντος και να ελεγχθεί κατά πόσο είναι «κατέχονται μετοχές» από τρίτα πρόσωπα σε ιδιωτικές εταιρείες για λογαριασμό τους (nominees).

Καλείται η εισαγγελία να χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό μέσο σε αυτή την υπόθεση για να ανεβρεθούν τα μεγάλα κεφάλια αυτής της οικονομικής συνομωσίας.

Τέλος, αμφισβητείται η ορθότητα των γνωματεύσεων του νομικού συμβούλου του Δήμου Πάφου.

Στα πλαίσια του αγώνα του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) για πάταξη της σήψης και της διαφθοράς στον δήμο Πάφου οργανώνουμε διαμαρτυρία την Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 10π.μ. με την «ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ» με σύνθημα «Η ΠΑΦΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑ». Προσυγκέντρωση, πλατεία Κέννεντυ και κατεύθυνση προς Δημαρχείο Πάφου.

Η παρουσία όλων των εντίμων δημοτών είναι επιβεβλημένη.  

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)