Οι δηλώσεις του Τζόν Χούρικαν, τραπεζίτη της Τράπεζας Κύπρου ότι η Ρωσική αγορά θα έχει σοβαρό πρόβλημα το 2015 και καλώντας τους ιθύνοντες του τουρισμού να λάβουν μέτρα δίνοντας βάρος σε άλλες αγορές, είναι η επιβεβαίωση του εφιάλτη που ολοένα μεγαλώνει στους κυβερνητικούς αλλά και επαγγελματικούς κύκλους του τουρισμού.

Αν και οι υποτιθέμενοι σωτήρες του κυπριακού τουρισμού, Πρόεδρος του ΚΟΤ, Υπουργοί Τουρισμού και Οικονομικών κάνουν βαρύγδουπες δηλώσεις περί οικονομικής ανάκαμψης η αλήθεια είναι πως ο τουρισμός το 2015 πάει για φούντο.

Ήδη μεγάλοι Ρώσοι πράκτορες ακυρώνουν ή περιορίζουν δραματικά τα προγράμματα τους για την επερχόμενη τουριστική περίοδο αφήνοντας μία μείωση στις αφίξεις γύρω στους 500,000 περιηγητές και μία οικονομική τρύπα της τάξης των 450 εκατομμυρίων ευρώ.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) βάσει των πιο πάνω στοιχείων θεωρεί επιβεβλημένα άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού του κινδύνου, ο οποίος αν αφεθεί στην τύχη τότε θα έχει δραματικές επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία και θα στείλει στην ανεργία ακόμα περισσότερους συμπατριώτες μας.

Για το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα σημασία έχει η πραγματική Εθνική Οικονομία και ο κοινωνικός χαρακτήρας του κράτους, μακριά από τις πολιτικές του Μνημονίου που κρατούν δέσμια την πατρίδα μας και τον λαό μας σε ξένους αφέντες. Μόνο έτσι μπορεί η οικονομία να ορθοποδήσει και να ξεφύγει από την κρίση. Για αυτούς τους λόγους καλούμε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις να βγουν έξω από τα παλάτια τους και να  αντιληφθούν το τι συμβαίνει έξω στην κοινωνία.

Εισηγούμαστε σαν πρώτα βήματα:

– το κλείσιμο των οδοφραγμάτων

– την μείωση του ΦΠΑ στις άμεσα ή έμμεσα συνδεόμενες με τον τουρισμό επιχειρήσεις

– μείωση των τελών αεροδρομίου

– επίσπευση των έργων τουριστικής υποδομής

– την ίδρυση Ξενοδοχειακού και Τουριστικού Επιμελητηρίου

– την ενίσχυση των κρατικών ξενοδοχειακών σχολών και την υποχρεωτική πρόσληψη Ελληνοκυπρίων ανέργων σε όλα τα επισιτιστικά και ξενοδοχειακά καταλύματα για να μειωθεί έτσι η επικείμενη αύξηση στην ανεργία.

– την τήρηση του εθνικού αερομεταφορέα αφού αυτός εξυγιανθεί

– μέτρα για προώθηση γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων στην τουριστική βιομηχανία για μείωση στις εισαγωγές

– την πλήρη ανασύσταση των Προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού για τόνωση της ντόπιας οικονομίας.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)