Μόνο ως αναλγησία μπορεί να χαρακτηριστεί η αδιαφορία των αρμόδιων για την οδό Αλβέρτου Σβάιτσερ στη Λάρνακα. Πρόκειται για μία βιοτεχνική περιοχή στην πόλη, όπου πολλοί επαγγελματίες διατηρούν τις δικές τους προσωπικές επιχειρήσεις.

Το κράτος όμως, φαίνεται πως κάνει ότι μπορεί για να βάλει λουκέτο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αφού οι ιδιοκτήτες των υποστατικών έχουν καταντήσει έρμαιο στις υποσχέσεις των “υπευθύνω픨και του …καιρού.

Πιο συγκεκριμένα, ο εν λόγο δρόμος δεν έχει ασφαλτοστρωθεί ποτέ ενώ για πεζοδρόμια δεν γίνεται καν λόγος. Ο φωτισμός της οδού Αλβέρτου Σβάιτσερ τακτοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία των ιδιοκτητών των υποστατικών. Σημειωτέον, ότι όλοι οι ιδιοκτήτες για να διατηρούν τη συγκεκριμένη επιχείρηση διαθέτουν εκατοντάδες ευρώ το χρόνο σε φορολογία, χωρίς να τους παρέχονται τα ανάλογα δικαιώματα.

Τα έξοδα, βεβαίως από ολη αυτή την κατάσταση ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ αφού τα υποστατικά πλημμυρίζουν με αποτέλεσμα να έχουν καταστραφεί μέχρι στιγμής μηχανήματα μεγάλης αξίας.

Όσον αφορά τους υπεύθυνους αυτοί …αναζητούνται. Πιο συγκεκριμένα, μετά από επιστολή μας προς το Δημαρχείο Λάρνακας μας υπέδειξε ως υπεύθυνη για το συγκεκριμένο δρόμο την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει για το ζήτημα.

Στην Κύπρο του 2017 οι επιχειρηματίες χρησιμοποιούν σακούλες με άμμο για να προστατεύσουν την επιχείρησή τους. Την ίδια ώρα το κράτος σφυρίζει αδιάφορα. Και κάπως έτσι κάποιοι μιλούν για ανάπτυξη. Ας τη χαίρονται…