Κι όταν από κάποιους τελειώσουν τα “επιχειρήματα”, προσφεύγουν πάντα στην γνωστή “καραμέλα”: Οι Εθνικιστές είναι “ρατσιστές”, είναι “φασίστες”. Κι όταν τους προκαλείς να σου δώσουν ένα καλό και υπαρκτό παράδειγμα τέτοιας συμπεριφοράς του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου από την αρχή ίδρυσης του μέχρι σήμερα, τότε η έπαρση τους εξαφανίζεται.

Δεν ξέρω άλλους «φασίστες» να κάνουν 3 φορές τον χρόνο και καθιερωμένα, διανομές τροφίμων και ρουχισμού στους άπορους συνανθρώπους μας, χωρίς να είναι προεκλογική περίοδος. Δεν ξέρω άλλους «φασίστες» που να εκδίδουν την εφημερίδα τους και μέσω των δράσεων που πραγματοποιούν στους δρόμους, να στηρίζουν οικονομικά τον φορέα κοινωνικής αλληλεγγύης του Κινήματος, που είναι υπεύθυνος για κάθε κοινωνική εκδήλωση που πραγματοποιεί το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο. Είτε αυτή είναι διανομή τροφίμων, είτε αιμοδοσία, είτε η οποιαδήποτε άλλη προσφορά.

Κι αυτό δεν σημειώνεται σε καμία περίπτωση για λόγους επίδειξης. Η επίδειξη ήταν πάντα δουλειά άλλων. Ότι έκαναν και ότι πρόσφεραν πάντα οι Έλληνες Εθνικιστές, γινόταν αθόρυβα και με ζήλο. Γιατί δεν ήρθαμε σ’ αυτή την ζωή για να πάρουμε απ’ τον τόπο μας, αλλά για ν’ αφήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε για τις γενιές που θα ακολουθήσουν. Αυτό ήταν πάντα το χρέος μας κι αυτό θα είναι πάντα το καθήκον μας.

Εν αντίθεση, ξέρω αυτούς που προχώρησαν σε κούρεμα καταθέσεων του λαού μας, χωρίς να τον προειδοποιήσουν. Αυτούς που μείωσαν τα επιδόματα των πολυτέκνων, των απόρων , των συνταξιούχων κι αφήνουν ατιμώρητους όλους αυτούς τους μεγαλοκεφαλαιούχους, οι οποίοι ευθύνονται άμεσα για την οικονομικά κενά που άφησαν στον τόπο μας.

Ξέρω κι αυτούς επίσης που «επαναστατούν» για τα προνόμια και τα δικαιώματα των αλλοδαπών κατοίκων του τόπου μας, αλλά ποτέ τους δεν φώναξαν για τα δικαιώματα του Έλληνα εργάτη κι ούτε ποτέ βγήκαν στους δρόμους για τους συνανθρώπους μας που ζουν στα όρια της φτώχειας και της πείνας. Ναι, γιατί είναι βολικό να φορούν τον μανδύα του «ανθρωπιστή» όποτε είναι επιτακτική τους ανάγκη για το θεαθήναι.

Καλά θα κάνουν όλοι οι πιο πάνω να γνωρίζουν όμως ότι ο χειρότερος “τίτλος” είναι αυτός του “ρατσιστή απέναντι στον ίδιο σου τον λαό”, που τους εξέλεξε δημοκρατικά αλλά φάνηκαν ανίκανοι και ανάξιοι να δικαιολογήσουν τόσα χρόνια την ψήφο που απέσπασαν απ’ τον κόσμο. Το Εθνικό Λαικό Μέτωπο λοιπόν, δεν θα ακολουθήσει ποτέ την τακτική της “επιλεκτικής” προσφοράς, σεβόμενο πάντα την ψήφο και την εμπιστοσύνη με τις οποίες το τίμησε μια μεγάλη μερίδα συνανθρώπων μας. Γιατι πολύ απλά «Χρωστάμε σ’ όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ‘ρθουν, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί». Κ. Παλαμάς.

Μαρία Ευαγγέλου