Μάγισσα για πολλούς , η γνωστή από την Ομήρου Οδύσσεια, Κίρκη, είχε το χάρισμα να σαγηνεύει με τα μαγικά της και τα κόλπα της και να ρίχνει σε υπνωτισμό βαθύ, κοινός λήθαργο, τα ανυποψίαστα θύματα της. Στην Κύπρο του 2014 ένας εύστοχος παραλληλισμός θα μπορούσε να δοθεί στους πολιτικο-κατάντηδες αυτής της μαρτυρικής νήσου, που πασχίζει μέσα από χίλια κύματα να ανασάνει και να επιβιώσει. Φορώντας λοιπόν την πανέμορφη αυτή μάσκα της Κίρκης, με το πανάκριβο κουστούμι και το πλαστό χαμόγελο οι επίορκοι κυβερνώντες και λοιποί (από όλα έχει ο μπαξές) πολιτικάντηδες πλανούν τον απλό πολίτη, τον κάθε μικρομεσαίο και αδύνατο να αντιδράσει από τον “ψεκασμό” που μας αραδιάζουν, με μεγάλα λόγια και υποσχέσεις μεθοδεύοντας έτσι τα πανούργα και καλομελετημένα τους σχέδια.

Σε μία ημικατεχόμενη πατρίδα, που προφανώς μας θέλουν να το ξεχάσουμε, με τον εχθρό πάνοπλο να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, οι πολιτικοί όχι μόνο υστερούν οράματος, αλλά το πιo επικίνδυνο από όλα δυστυχώς υστερούν εθνικής συνείδησης και πολιτικής σε βαθμό κακουργήματος και εσχάτης προδοσίας. Στρώνουν πολύ φοβάμαι το κόκκινο χαλί στις ορέξεις της Τουρκίας και των διεθνών τοκογλύφων. Ποιό κομμάτι να είναι άραγε κατεχόμενο σε αυτή την πατρίδα και  “δημοκρατία”..αναρωτιέμαι..

 Εδώ εμφανίζεται και ο ύψιστης σημασίας και εθνικής ανάγκης ρόλος του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος. Μόνοι εναντίον όλων. Ποτέ δεν μετρήσαμε τους πολίτες σαν ψηφοφόρους και ποτέ δεν κάναμε τον καρεκλοκενταυρισμό επιστήμη. Μετρούμε μόνο ανθρώπους. Μετρούμε αδούλωτες ψυχές. Μετρούμε ανθρώπους που αρνούνται να κατεβάσουν τα λάβαρα του αγώνα. Ενός αγώνα άνισου. Επιζητούμε να ξυπνήσουμε το φρόνημα, και τον Έλληνα μέσα στον Έλληνα. Γι αυτό αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε γιατί έτσι μας δίδαξαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας.

Εμείς διαλέγουμε τον δρόμο της αρετής που μας χάραξαν ο Λεωνίδας, ο Κολοκοτρώνης και ο Αυξεντίου. Στις επερχόμενες Ευρωεκλογές υπάρχει μια ευκαιρία. Να δώσουμε χαστούκι στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που σαν καρκινογόνο κύτταρο τρώει τα σωθικά του Έθνους. Εσύ αποφασίζεις. Ή με τους Εθνικιστές ή με το σύστημα.

Μιχάλης Μιχαήλ

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)