Με τυμπανοκρουσίες και θριαμβολογίες παρουσιάστηκε από τα ΜΜΕ η δήθεν συμφωνία της κυβέρνησης Ανανστασιάδη, που πέτυχε στο Λονδίνο και αφορούσε το θέμα των Βρετανικών Βάσεων στο νησί.

Μια συμφωνία που να θυμίσουμε πηγάζει ιστορικά μέσα από το εθνοκτόνο σχέδιο Ανάν που προνοούσε ότι οι Βρετανικές Βάσεις θα παραχωρούσαν ανεκμετάλλευτη γη που βρίσκεται σήμερα κάτω από την δική τους κυριαρχία, στους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκο«κύπριους», με αντάλλαγμα να ελέγχουν τεμάχια της Αποκλειστικής Οικονομικής μας Ζώνης. Δηλαδή εφαρμόζονται βήμα – βήμα οι πρόνοιες του σχεδίου Ανάν, υπό την πλήρη άγνοια του Κυπριακού Ελληνισμού, ενώ το τραγικό εμφανίζονται ως μεγάλα επιτεύγματα.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τονίζει ότι το πρόβλημα ΔΕΝ είναι αναπτυξιακό αλλά εδαφικό και απαιτούμε όπως απομακρυνθούν άμεσα τα Βρετανικά κατοχικά στρατεύματα από την Κύπρο και να επιστραφούν τα κατεχόμενα εδάφη μας πίσω στον λαό μας.

Τυχών απομάκρυνση των βάσεων θα είναι ακόμα και προς όφελος των ιδίων των Βρετανών, αφού η παρουσία τους και μόνο στην Κύπρο προνοεί πολλά έξοδα και δαπάνες. Μια θέση την οποία στηρίζει και το Εθνικιστικό Κόμμα της Μεγάλης Βρετανίας το οποίο συμμετέχει στην Ευρωβουλή και απαιτεί όπως αποχωρήσουν άμεσα τα Βρετανικά στρατεύματα από την Κύπρο.

Πέραν των προαναφερόμενων δεν μπορούμε να αποκρύψουμε και τον φόβο που μας δημιουργεί μια τέτοια συμφωνία, αφού είναι έκδηλος ο κίνδυνος να μετατρέψουν τις βάσεις σε αποικία, δίνοντας έτσι κρατική οντότητα. Αυτό εξηγεί την έντονη απαίτηση εκ μέρους της Αγγλίας να αποκτήσουν δικαίωμα αγοράς και πώλησης Ευρωπαίοι πολίτες και συνεπώς και Βρετανοί πολίτες.

Πιστεύουμε ότι το δήθεν μεγάλο επίτευγμα αποτελεί προεόρτιο μιας λύσης και παράλληλα σφυγμομέτρηση του κόσμου, ρίχνοντας στον πεινασμένο λαό μας το δόλωμα της οικονομικής ανάπτυξης για να τσιμπήσει. Μετράνε αντιδράσεις, πλασάροντας μια συμφωνία ως οικονομικά ωφέλιμη.

Τονίσαμε αμέτρητες φορές ότι οι πολιτικές κινήσεις πρέπει να γίνονται με βάση το Εθνικό και ΟΧΙ το οικονομικό συμφέρον. Μόνο τότε η πατρίδα μας θα μπορέσει να σταθεί όρθια και να ανασάνει ελεύθερη καθαρό αέρα.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)