Η Τζέιν Χολ Λουτ φεύγει από την Κύπρο, αλλά μένουν οι τουρκικές επεκτατικές προκλήσεις επί του εδάφους και επί των θαλασσών.

Επειδή μετά από τέτοιες επισκέψεις – συναντήσεις πρέπει να γίνεται απολογισμός του αποτελέσματος, είναι εμφανέστατο ότι ο μεγάλος χαμένος για ακόμα μια φορά είναι η Κυπριακή Δημοκρατία, αφού η τουρκική πλευρά, με πολιτικούς ελιγμούς, κατάφερε να στρέψει τα βλέμματα από τις παράνομες ενέργειες, στις διαφωνίες επί των «όρων αναφοράς».

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) από την αρχή είχε τονίσει ότι την δεδομένη χρονική στιγμή, με τα υπάρχοντα δεδομένα ενώπιόν μας, ελλοχεύουν τεράστιοι κίνδυνοι αν δεν αξιοποιηθεί σωστά η παρουσία της κ. Λουτ στην Κύπρο, την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση μαζί με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, με κλειστά μάτια, χειροκροτούσαν την κάθοδό της.

Επιπλέον, επειδή παρακολουθούμε με έκπληξη πολλά κόμματα τις τελευταίες ώρες να εκφράζουν έντονα τις διαφωνίες τους, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου μόνο το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εξέφρασε ξεκάθαρα την αντίθεσή του, προειδοποιώντας παράλληλα για τις παγίδες που υπάρχουν, όταν όλοι οι υπόλοιποι, χωρίς να αντιδρούν, τηρούσαν σιγή ιχθύος.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)