Σε δηλώσεις για το θέμα των χαμηλών συντάξεων προχώρησε σήμερα ο Βουλευτής Αμμοχώστου Λίνος Παπαγιάννης, μετά το τέλος της Επιτροπής Εργασίας:

“Σήμερα στην Επιτροπή Εργασίας έχουμε εξετάσει για ακόμη μία φορά το θέμα των συντάξεων. Πιο συγκεκριμένα, έχει συζητηθεί το πρόβλημα που υπάρχει με τις χαμηλές συντάξεις. Έχουν ακουστεί εισηγήσεις και τοποθετήσεις. Το δυστύχημα όμως είναι ότι για μία ακόμη φορά δεν έχουμε δει στην πράξη οποιαδήποτε πρόταση της Κυβέρνησης, που θα λύνει το πρόβλημα.

Μας αναφέρθηκε πως σε 4-5 μήνες θα είναι σε θέση να μας ενημερώσουν για το πότε θα είναι έτοιμη η μελέτη, έτσι θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος πως στο άμεσο μέλλον δεν πρόκειται να υπάρξει οποιαδήποτε αύξηση στις χαμηλές συντάξεις.

Επίσης, ακούστηκε ότι δεν μπορούμε σαν κράτος να βασιστούμε στην αύξηση των συντάξεων μέσω του ταμείου των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αλλά την ίδια ώρα οι εκάστοτε κυβερνήσεις είχαν προχωρήσει στην αύξηση του χρέους προς τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις. Επιβεβαιώνεται, έτσι ακόμη μια φορά, πως όταν χρειάζεται στήριξη ο πολίτης δεν γίνεται καμία κίνηση ενώ όταν χρειάζεται στήριξη το κράτος απευθύνονται πρώτα στο Ταμείο.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι συζητήθηκε το επίδομα που λαμβάνουν οι Πολεμιστές του 1974 και για μία ακόμη φορά δεν έχουμε μπροστά μας οποιαδήποτε πρακτική λύση που θα βοηθά αυτούς τους ανθρώπους.

Θεωρώ ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη να αναλάβει πρωτοβουλία η Κυβέρνηση για να διορθώσει και τις δύο τραγικές αδικίες.”