Η Κυβέρνηση οφείλει να επισπεύσει τις εκταμιεύσεις από τις επιδοτήσεις που τις έχει εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την πράσινη ενέργεια, την καινοτομία ούτως ώστε να χρησιμοποιηθούν στην συντήρηση κτιρίων, ξενοδοχείων, εστιατορίων, μουσείων, την αποπεράτωση των παράκτιων έργων όπως λιμένων, λιμενοβραχίονων, την κατασκευή του δρόμου Παφου – Πόλις Χρυσοχούς και άλλων κοινοτικών έργων.

Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει αυτή την δεδομένη στιγμή αφού τα πράγματα δυσκολεύουν στην οικονομία.

Η τουριστική χρονιά φαίνεται ότι εχει ουσιαστικά χαθεί, η ευκαιρία που είχαμε για την αναζωογόνηση του τουρισμού της Πάφου μέσω ενός σοβαρού σχεδίου κοινωνικού τουρισμού που θα απευθυνόταν στην κυπριακή αγορά δεν λήφθηκε σοβαρά υπόψη από την κυβέρνηση έτσι σήμερα εκατοντάδες ξενοδοχεία, τουριστικές επιχειρήσεις και χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν μείνει ανενεργοί ή οδεύουν προς την χρεωκοπία. Να υπενθυμίσω ότι τον Απρίλιο η κυβέρνηση βεβιασμένα προχώρησε σε εξωτερικό δανεισμό με επιπλέον κόστος 110 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα εισπράξουν τοκογλύφοι και ενδιάμεσοι στο εξωτερικό.

Μπορούσαμε ένα μέρος από αυτά τα χρήματα να διατεθούν στους Κύπριους πολίτες σαν διακοποκουπόνια και να χρησιμοποιηθούν σε ξενοδοχείο στην Κύπρο βοηθώντας ετσι τις επιχειρήσεις να επαναδραστηριοποιηθούν και οι εργαζόμενοι να πάνε πίσω στις εργασίες τους. Η όποια ροή τουρισμού από το εξωτερικό θα ήταν προσθετική και θα βοηθούσε στην επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Οι περισσότερες χώρες σήμερα κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν τους πολίτες τους στην χώρα τους για να διαφυλάξουν το πολύτιμο συνάλλαγμα που τόσο πολύ το χρειάζονται λόγω της απίστευτης αυτής οικονομικής κρίσης. Την απειρία και τις λανθασμένες εκτιμήσεις στο τέλος θα τις πληρώσει ο απλός πολίτης.

Μάριος Βασιλείου
Α’ Αντιπρόεδρος ΕΛΑΜ