Συνεχίζονται σήμερα οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, υπό την πίεση των τουρκικών στρατιωτικών ασκήσεων με πραγματικά πυρά εντός της κυπριακής ΑΟΖ, των δύο παράτυπων NAVTEX, τη παράνομη δέσμευση μέρους του FIR Λευκωσίας και τις προκλητικές απειλές της τουρκικής πλευράς για το Φυσικό Αέριο.

Να θυμίσουμε ότι πριν λίγες εβδομάδες αποχώρησε ο κατοχικός ηγέτης από τις συνομιλίες αναίτια, με πρόφαση δήθεν το «Ενωτικό Δημοψήφισμα», με το ΔΗΣΑΚΕΛ να σπεύδει να διορθώσει το «λάθος» για να τον ικανοποιήσει.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) υπό το φως τέτοιων αισχρών προκλήσεων καλεί την Κυβέρνηση να αποχωρήσει από τις συνομιλίες και να εκθέσει διεθνώς την τουρκική πλευρά, προβάλλοντας τις πραγματικές επεκτατικές της βλέψεις μη σεβόμενη το διεθνές δίκαιο, αιτούμενη αυστηρές κυρώσεις.

Ας ελπίσουμε να μην αγνοήσει ακόμη μια φορά τις προκλήσεις η Κυβέρνηση σκύβοντας το κεφάλι, όπως έπραξε το ΔΗΣΑΚΕΛ για ένα σχολικό φυλλάδιο, παγοποιώντας τις εξορύξεις Φυσικού Αερίου για να διορθώσουμε το «λάθος» και για να μην προκαλούμε εντάσεις. Οψόμεθα …

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)