Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου δικαιώνει νομικά τους χειρισμούς της Κυβέρνησης που οδήγησαν στις αποκοπές των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.

Υπό το πρίσμα της πολιτικής σκοπιάς όμως, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι δημιουργεί επικίνδυνες προεκτάσεις για το σύνολο των εργαζομένων, τόσο του δημόσιου, όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Πόσο μάλλον αν αναλογιστούμε τις οικονομικές επιπτώσεις που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς δημιουργείται προηγούμενο για να επαναληφθούν οι αποκοπές των εισοδημάτων των πολιτών στο άμεσο μέλλον, εντελώς νόμιμα και πλήρως συνταγματικά!

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) επαναλαμβάνει την πάγια του θέση ότι το κράτος θα έπρεπε να έχει πιο ανθρωποκεντρικό και φιλολαϊκό χαρακτήρα.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά ο πλανήτης, το Κράτος έπρεπε να στηρίζει όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, καθώς ανάμεσα τους δημόσιους υπάλληλους είναι το ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, αστυνομικοί, πυροσβέστες, ταχυδρόμοι, στρατιωτικοί και πολλοί άλλοι που δίνουν καθημερινά μάχη με την πανδημία και ΟΧΙ να τους γυρίζει την πλάτη!

Η εξεύρεση των απαραίτητων πόρων για το Κράτος, δεν έπρεπε να γίνεται με αποκοπές από το εισόδημα του απλού λαού, αλλά πατάσσοντας την διαφθορά, κυνηγώντας αυτούς που διασπάθισαν τα χρήματα από τα δημόσια ταμεία.  

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)