Έντονες ανησυχίες μας προκαλούν οι αποκαλύψεις της ιστοσελίδας «Sigmalive», για παρουσία στην Κύπρο δήθεν «προσφύγων» που σχετίζονται με το FSA (Free Syrian Army), το Ισλαμικό Κράτος, τους τουρκομάνους και διάφορες άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις που διέπραξαν αιμοσταγή εγκλήματα.

Αποκαλύψεις που επιβεβαιώνουν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) που εδώ και χρόνια καλούσε την Κυβέρνηση να συνεργαστεί με τις Συριακές αρχές για ταυτοποίηση όσων εισέρχονται στην Κύπρο, δυστυχώς όμως η προτροπή μας ΔΕΝ εισακούστηκε.

Η Κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη καθώς η έλλειψη πολιτικής βούλησης για λήψη μέτρων καθώς και η ευθυνοφοβία της, επέτρεψε σε οργανωμένες συμμορίες αλλοδαπών με τρομοκρατικό παρελθόν να γκετοποιήσουν και να ελέγχουν πολλές περιοχές της Κύπρου, ενώ οι φόνοι, οι απόπειρες δολοφονίες, οι ξυλοδαρμοί και οι βανδαλισμοί έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), παρά τις ύβρεις που δεχόταν από ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους πολιτικούς χώρους, έκρουε διαχρονικά και κατ’ επανάληψη τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας την αναγκαιότητα εφαρμογής μιας αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής που θα λειτουργούσε αποτρεπτικά.

Σήμερα, όσοι μας κατηγορούσαν είναι καιρός να δουν πως κατάντησαν την Κύπρο και να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)