Με αφορμή  περιστατικό όπου εκδίωξαν μαθήτρια από την καθιερωμένη τελετή αγιασμού, λόγω του ότι φορούσε μαντήλα, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θα ήθελε να διαχωρίσει την θέση του από τις αντιδράσεις των υπολοίπων κομμάτων που καταγγέλλουν τον Διευθυντή του σχολείου, καθώς λειτούργησε όπως ορίζει το πλαίσιο των εσωτερικών κανονισμών για την στολή και την εμφάνιση των μαθητών/τριών στα σχολεία.

Οφείλουμε να θυμίσουμε ότι προηγμένες Ευρωπαϊκές χώρες, που αποτελούν πρότυπο για πολλούς από αυτούς που αντιδρούν σήμερα, έχουν απαγορεύσει την χρήση μαντήλας, όπως είναι η Γαλλία, το Βέλγιο, η Αυστρία, η Γερμανία και άλλες, αφού μεταξύ άλλων παραπέμπει σε ισλαμικά καθεστώτα, ενώ στρέφεται κατά της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των γυναικών.

Τα σχολεία μας ισλαμοποιούνται, οι γειτονιές μας ισλαμοποιούνται και τα κόμματα σφυρίζουν αδιάφορα. Μπορεί να μην έχουν πρόβλημα αν αλλάξει ο ελληνορθόδοξος χαρακτήρας του νησιού, ούτε με το αν θα ισλαμοποιηθεί η Κύπρος, όμως, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που θέλουν να διαφυλάξουν τα ήθη και τα έθιμα αυτού του τόπου, όπως τους τα παρέδωσαν οι πρόγονοι τους.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί όλα τα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν δημόσια ποια είναι η θέση τους σε σχέση με την «μαντήλα» και ποια Κύπρο ονειρεύονται.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)