Στα πλαίσια συνεχών επαφών του υποψηφίου Προέδρου για την Δημοκρατία, κ. Χρίστου Χρίστου, συναντήθηκε με τον κ. Χρίστο Φωτίου, που εκπροσωπεί μια μεγάλη ομάδα Ενεργών Πολιτών που ασχολούνται με τα κοινά.

Στην συνάντηση ο κ. Φωτίου παρουσίασε θέσεις που απασχολούν την συγκεκριμένη ομάδα αλλά και ευρύτερα την κοινωνία, μεταξύ των οποίων:

Ενεργοί Πολίτες Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.)
Κυπριακό Δόγμα Απελευθέρωσης και όχι λύση στη βάση ΔΔΟ, που οδηγεί την πλήρη τουρκοποίηση ολόκληρου του νησιού! Χάραξη νέας εθνικής στρατηγικής με απώτερο στόχο την απελευθέρωση της Πατρίδας μας, απορρίπτοντας οποιαδήποτε μορφή Ομοσπονδίας
Λαθρομετανάστες Άμεση κατάργηση όλων των επιδομάτων για τους λαθρομετανάστες και άμεση απέλαση τους από την Κύπρο! Ταυτόχρονα, κατάσχεση των προσωπικών τους τηλεφώνων και έλεγχος για διακινητές και σχέσεις με ΜΚΟ!
Προστασία των αστυνομικών που ενεργουν για την ασφάλεια του Κυπριακού λαού!
Εφαρμογή αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής, με άμεση κατάργηση όλων των επιδομάτων για τους λαθρομετανάστες, μαζικές απελάσεις, αυστηρότατος έλεγχος στις ΜΚΟ που προωθούν την μετανάστευση  και παγοποίηση των αιτήσεων ασύλου.

Νέο αστυνομικό σχέδιο δράσης πάταξης της γκετοποίησης.

Δημογραφικό επίδομα τέκνου από το πρώτο τέκνο και αύξηση επιδόματος γεωμετρικά όσο τα παιδιά αυξάνονται! Προώθηση της τεκνοποίησης για να σωθεί ο κυπριακός Ελληνισμος Παραχώρηση κινήτρων για τεκνοποίηση και εφαρμογή επιδοματικής πολιτικής για κάθε παιδί Ελληνοκύπριου που γεννιέται, καθώς επίσης γενναία ενίσχυση των τρίτεκνων, των πολύτεκνων και των μονογονεϊκών οικογενειών.
ΛΟΑΤ καμία ανοχή και καμία αποδοχή των γάμων ή και των υιοθεσιών από ομοφυλόφιλους!
Απαγόρευση αναφοράς πέραν των δυο φύλων στα σχολεία.
Απόρριψη γάμους και τεκνοθεσίας από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Προστασία του θεσμού της οικογένειας.

Κορωνοϊό διαγραφή όλων των προστίμων που αφορούν πρόστιμα κατά την περίοδο του κορονοϊού!
Να γίνουν έρευνες και να δοθούν απόζημειώσεις για όσους καταστράφηκαν από τα εγκληματικά και δικτατορικά μέτρα της κυβέρνησης!
Διαγραφή όλων των προστίμων που επιβλήθηκαν την περίοδο του κορωνοϊού για παραβίαση των διαταγμάτων
Υπερκέρδη Να πληρώσουν όλοι όσοι θησαύρισαν μέσα από τον κορωνοϊό Ειδική φορολόγηση όσων εταιριών παρουσίασαν απροσδόκητα κέρδη την περίοδο του κορωνοϊού
Άμυνα Αύξηση των αμυντικών εξοπλιστικών δαπανών ίσα με το ποσό που εισπράττει το κράτος από το ταμείο άμυνας που πληρώνουμε κάθε χρόνο! Διάθεση των πόρων από το Ταμείο Έκτακτης Αμυντικής Εισφοράς αποκλειστικά και μόνο για την Αμυντική Θωράκιση και σταδιακή αύξηση των αμυντικών εξοπλιστικών δαπανών.
Ταμείο Αμυντικής Θωράκισης έρευνα για τα δις που εξαφανίστηκαν από το ταμείο άμυνας που είναι ίσο με 4.5 δις Πραγματοποίηση έρευνας τα χρήματα που εξαφανίστηκαν από το Ταμείο Αμυντικής Θωράκισης
Ενεργειακά Δέσμευση των εσόδων από το φυσικό αέριο που θα προοριζόταν για τους τουρκοκύπριους για λογαριασμό των Ελληνοκυπρίων προσφύγων! Αξιοποίηση των εσόδων από το φυσικό αέριο προς όφελος του Κράτους και του συνόλου του λαού.
Εκποιήσεις Απαγόρευση εκποιήσεων για όλους τους πολίτες και έλεγχος των εταιριών εξαγοράς δανείων. Τερματισμός της εσφαλμένης νομοθεσίας των εκποιήσεων. Κούρεμα υπερχρεώσεων των δανείων.
Παιδεία Αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος και συνεχής εκπαίδευση για να μπορούν να κάνουν σωστά το επάγγελμα τους! Αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος
Πρωτογενής – δευτερογενής τομέας παραγωγής Εκπαίδευση πολιτών στην εκμετάλλευση γεωργικών εκτάσεων και τη χορήγηση γης προς εκμετάλλευσης με μακροχρόνιο μίσθωμα! Κατάρτιση εθνικού σχεδίου για την ενίσχυση του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα παραγωγής, με απώτερο στόχο την αυτάρκεια, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, σε βασικά αγαθά.

 

Επιδόματα Αύξηση επιδόματος στους ανθρώπους που πολέμησαν το 1974. Αύξηση επιδόματος στους αγωνιστές του 1974.
Μισθοί & συντάξεις Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις Αύξηση κατώτατου ορίου μισθού για όλα τα επαγγέλματα και στις συντάξεις

 

Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει σύγκληση απόψεων στις πλείστες εκ των θέσεων που μας έχουν παρουσιαστεί, ως εκ τούτου η στήριξή τους θεωρείται δεδομένη σε αυτή την εκλογική μάχη, με σκοπό να επέλθει Πραγματική Αλλαγή στην Πατρίδα μας.