Το αιώνιο ντέρμπι της περασμένης Δευτέρας και τα όσα ακολούθησαν, δικαιώνουν για μία ακόμη φορά το Κίνημά μας ως προς τη θέση του για την πολυδιαφημιζόμενη κάρτα φιλάθλου.

Μπορεί στο παιχνίδι να διατέθηκαν περισσότερα εισητήρια από άλλες αγωνιστικές, αλλά στην πραγματικότητα τα ντέρμπι μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας διεξάγονταν με κατάμεστες κερκίδες, στις περιόδους προτού εφαρμοστεί η συγκεκριμένη νομοθεσία.

Επίσης, η ρίψη δεκάδων αντικειμένων, η ολιγόλεπτη διακοπή, οι υλικές ζημιές έξω από το γήπεδο και η λανθασμένη ταυτοποίηση ατόμων απέδειξε πως η νομοθεσία που ψηφίστηκε ούτε εφαρμόσιμη είναι, ούτε κατασταλτική για υποθέσεις βίας.

Το Κίνημά μας θεωρεί πως το Νομοσχέδιο για την πάταξη της βίας στα γήπεδα θα πρέπει να τύχει άμεσης επαναξιολόγησης. Η κάρτα φιλάθλου απέτυχε και πρέπει να καταργηθεί, αφού από τη μία άδειασε τα γήπεδα, ενώ από την άλλη δεν κατάφερε να εξαλείψει τη βία.

Τελικά ποιοί εξυπηρετούνται από τη δραματική μείωση του κόσμου στα γήπεδα; Γιατί η Κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ επιμένουν στην καταστροφική για τον αθλητισμό νομοθεσία;