Αποδίδει καρπούς η πολιτική που εφαρμόζει η Τουρκία σχετικά με την προσφυγική κρίση

Υπό το πρόσχημα της αδυναμίας αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών η Άγκυρα τσεπώνει ακόμα 14 εκατ. ευρώ από την Γερμανία ως αντάλλαγμα για ενίσχυση υποδομών και ελέγχων στα παράλια.

Βέβαια οι καθημερινοί αριθμοί των απρόσκλητων που καταφθάνουν στα ελληνικά νησιά αποδεικνύουν πως η Τουρκία δεν παίρνει κανένα απολύτως μέτρο και απλά αρπάζει όλο και περισσότερα εκατομμύρια από την Ευρώπη.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας προτίθεται να αυξήσει την οικονομική βοήθεια που προσφέρει στην Τουρκία για τη διευθέτηση της μεταναστευτικής κρίσης κατά 40% το 2016, δήλωσε ο υπουργός Διεθνούς Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτυξιακής Βοήθειας Γκερντ Μίλερ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.

Στα τέλη Νοεμβρίου η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε πραγματοποιήσει μια κοινή Σύνοδο Κορυφής με την Τουρκία, στην οποία η Άγκυρα συμφώνησε να συμβάλει να ανασχεθεί η ροή των προσφύγων που φιλοξενεί προς την Ευρώπη με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια και την επιτάχυνση των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων.

«Θα επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με την Τουρκία και θα αυξήσουμε το ποσό της βοήθειας από τα 36 στα 50 εκατομμύρια ευρώ», δήλωσε ο Μίλερ στην εφημερίδα Bild am Sonntag.

Διαβάστε επίσης: Με τις ευλογίες Μέρκελ και Ντάισελμπλουμ ο Ερντογάν μετατρέπει την Ευρώπη σε απέραντο γκέτο λαθρομεταναστών.

ΠΗΓΗ