Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δρομολογεί μια σειρά νέων οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των ευρύτερων κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας της νόσου Covid-19 στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Την ίδια ώρα όμως, η Τουρκία δεν επέτρεψε σε αεροσκάφος που μεταφέρει ιατρικό εξοπλισμό στην Κύπρο από την Κίνα, να περάσει από τον εναέριο χώρο της.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) διερωτάται πότε επιτέλους η κυπριακή κυβέρνηση θα αντιδράσει στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας; Είναι καιρός το κράτος να σεβαστεί τον ίδιο του τον εαυτό και επιτέλους να απαιτήσει τις απαραίτητες κυρώσεις.

Η Κυβέρνηση επιβάλλεται επιτέλους να απαιτήσει από την ΕΕ να καταβάλλει κάθε έκτακτη οικονομική βοήθεια στις νόμιμες αρχές του κράτους, οι οποίες έχουν την νομιμοποίηση και την αρμοδιότητα να διαθέτουν το κονδύλι, βάσει των αναγκών του συνόλου της κοινωνίας.

Η ΕΕ πρέπει να κατανοήσει επιτέλους ότι η Κύπρος τελεί υπό κατοχή, ως εκ τούτου, παροχή οποιασδήποτε στήριξης στο κατοχικό καθεστώς, αποτελεί έμμεση αναγνώριση.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)