Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 09/04/2019, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της ΣΕΚ Πάφου, η παρουσίαση των έξι υποψηφίων ευρωβουλευτών του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), για τους κατοίκους της πόλης και επαρχίας του Ευαγόρα.

Αρχικά τον λόγο έλαβε ο Β’ Αντιπρόεδρος του Κινήματος Μιχάλης Μιχαήλ, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, παρά τον πόλεμο που δέχεται το κίνημά μας από ολόκληρο το κομματικό σύστημα, έστειλε μήνυμα νίκης από την Πάφο ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών. Στη συνέχεια κάλεσε στο βήμα τον επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας, Λίνο Παπαγιάννη.

Ο Βουλευτής Αμμοχώστου του Κινήματος, υπογράμμισε ότι το ΕΛΑΜ εντός της Κυπριακής Βουλής, αλλά κι απ’ τις 26 Μαΐου στην Ευρωβουλή, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δίκαια και την ευημερία του Κυπριακού Ελληνισμού, ο οποίος εναποθέτει πλέον τις ελπίδες του στον μοναδικό πολιτικό σχηματισμό που δεν συμβιβάζεται και έχει αποδείξει με πράξεις ότι στέκεται έμπρακτα στο πλευρό του.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Κινήματος παρουσίασε και τους έξι υποψήφιους Ευρωβουλευτές, οι οποίοι ανέβηκαν στο βήμα, και ανέλυσαν τις θέσεις του Κινήματος εν όψει των επερχόμενων Ευρωεκλογών.

Οι συναγωνιστές υπογράμμισαν ότι το ΕΛΑΜ θα αγωνιστεί στο πλευρό των υπόλοιπων εθνικιστικών και πατριωτικών κινημάτων, για να μπει ένα τέλος στην ασυδοσία των γραφειοκρατών των Βρυξελλών και να αποκτήσουν και πάλι τα κράτη – μέλη την Εθνική τους ανεξαρτησία.

Επιπρόσθετα, τόνισαν ότι το ΕΛΑΜ, έχοντας στο πλευρό του τα υπόλοιπα Εθνικιστικά Κινήματα, θα επανατοποθετήσει το Κυπριακό στις ορθές του βάσεις, που είναι πρόβλημα παράνομης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής, ενώ με τους ευρωπαίους συμμάχους μας, θα σταθούμε εμπόδιο στη χρηματοδότηση της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του Κινήματος δήλωσαν πως αποτελεί επιτακτική ανάγκη η διαφύλαξη των χριστιανικών παραδόσεων μας, καθώς οι λαοί κινδυνεύουν να χάσουν την εθνική και θρησκευτική τους ταυτότητα, με τα σάπια και «προοδευτικά» νομοθετήματα που προωθούν από τις Βρυξέλλες.

Στη συνέχεια, εν μέσω αποθέωσης, τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος και Ηγέτης του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου, ο οποίος έδωσε το δικό του στίγμα στην εκδήλωση. Αρχικά υπογράμμισε ότι το Εθνικιστικό Κίνημα δεν ήρθε στη πολιτική σκηνή του τόπου για να ρημάξει τον λαό, όπως έκαναν μέχρι σήμερα τα κόμματα του σάπιου και διεφθαρμένου συστήματος. Τόνισε ότι απέναντι σε όσους έστησαν πλιάτσικο στις πλάτες του λαού με τον συνεργατισμό και εμπλέκονται στα σκάνδαλα που διέλυσαν την οικονομία αυτής της πατρίδας, το ΕΛΑΜ έχει να προτάξει την τιμιότητα και την καθαρότητα των θέσεων του, καθώς σε αντίθεση με όσα διαδίδουν οι υβριστές μας, δεν ασκούμε απλά ισοπεδωτική κριτική, αλλά παράγουμε πολιτική, καταθέτοντας εκατοντάδες προτάσεις και ξεσκεπάζοντας δεκάδες σκάνδαλα σε λιγότερο από 3 χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας.

Επίσης, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ αναφέρθηκε στην κοινωνική πολιτική του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου, το οποίο πιστό στην προεκλογική του δέσμευση, επιστρέφει ένα μεγάλο μέρος της κομματικής χορηγίας πίσω στον λαό, είτε με διανομές τροφίμων και σχολικών ειδών, είτε εξοπλίζοντας κοινότητες με πυροσβεστικά συστήματα. Παράλληλα, το Εθνικιστικό Κίνημα, όπως τόνισε ο κ. Χρίστου, με την καταλυτική του παρουσία έχει εμποδίσει σε δεκάδες περιπτώσεις εκποιήσεις κατοικιών συμπατριωτών μας, για να μην περάσει κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου, απαντώντας στους λασπολόγους μας, που  κατηγορούν το ΕΛΑΜ ότι αποτελεί κίνδυνο για τη Δημοκρατία, τόνισε ότι κίνδυνο από την άνοδο του ΕΛΑΜ  διατρέχει μόνο η κομματοκρατία, που έχει οδηγήσει την πατρίδα μας στη σημερινή κατάσταση. Στις 26 του Μάη, όπως υπογράμμισε, το ΕΛΑΜ δεν θα νικήσει απλά μια εκλογική μάχη, αλλά θα νικήσει μια εθνική μάχη, απέναντι σε ένα ολόκληρο σύστημα που τρέμει από την άνοδο του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος.