Και πάλι βρίσκουμε τους εαυτούς μας να κλαίνε επί των ερειπίων. Για ακόμα μια φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με παταγώδη αποτυχία των νέων μας στα Νέα Ελληνικά με μέσο όρο 8,96 από τα είκοσι! Και το σύστημα συνεχίζει να ανακυκλώνει μια προβληματική κατάσταση που δεν βοηθά στη καλλιέργεια της ελληνικής γλώσσας ως το πολυτιμότερο απόκτημα μιας πανάρχαιας κληρονομιάς  πάνω στην οποία έχει βασιστεί το οικοδόμημα του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Τα σχολεία μας έχουν καταστεί εργαστήρια εθνικής αλλοτρίωσης , η παιδεία έχει εκφυλισθεί από τη συνεχή  τυποποιημένη μάθηση που παράγει, η ιστορία μας έχει διαστρεβλωθεί από τα ίδια τα όργανα του κράτους. Σχετικό χαρακτηριστικό παράδειγμα με πρωτοστάτη την Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού που θεωρεί τις επισκέψεις μαθητών στα Φυλακισμένα Μνήματα ως κάτι μη αναγκαίο….  σε ό,τι όμως αφορά τη παρουσία παιδιών στις παρέλασης ντροπής των ομοφυλοφίλων δεν νοιάζεται.

Επιπλέον, το πρόσφατο παράδειγμα για τη διδασκαλία του Ενωτικού Δημοψηφίσματος μέσω της πρότασης του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου και το τι επακολούθησε, αποτελεί ακόμα μια τρανή απόδειξη της απόλυτης εθνικής ξεφτίλας που επιβάλλουμε στη νεολαία μας. Και μετά μας προβληματίζουν οι βανδαλισμοί στα Μνημεία Ηρώων από ανθελληνικά παράγωγα του συστήματος…

Όλο αυτό το συνονθύλευμα εθνικής παρακμής δεν είναι βέβαια τυχαίο. Η αντίληψη της ταυτότητας του Ελληνικού Έθνους πηγάζει μέσα από τη γλώσσα του. Συνεπώς, η γλώσσα μας είναι η απαρχή του πολιτισμού μας, το μέσο που μας ενώνει με το ιστορικό παρελθόν και αυτό που θα συνεχίζει να το διαιωνίζει στο μέλλον. Και οι πρωτεργάτες της παγκοσμιοποίησης το γνωρίζουν καλά. Μέσα από μια διαδικασία αφελληνισμού που ενισχύεται από τη κομμουνιστικοποίηση της παιδείας, τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Δεν είναι μόνο τα απογοητευτικά αποτελέσματα των εξετάσεων στη κοινή ελληνική που προβληματίζουν, αλλά  και τα επακόλουθά τους. Όταν οι νέοι δεν γνωρίζουν την ιστορική τους παρακαταθήκη πώς να την εκτιμήσουν; Χαρακτηριστικό παράδειγμα  τα συνεχόμενα κρούσματα βανδαλισμών σε Μνημεία Ηρώων που θυσιάστηκαν για αυτό τον τόπο με απόλυτη συναίσθηση της θυσίας τους. Αυτή η ανιστόρητη δήθεν «προοδευτική» νεολαία  φαίνεται ακόμα πιο χαμένη όταν συγκρίνεται με την υπερήφανη εθνικιστική νεολαία που υψώνει Ελληνικές Σημαίες και τις τιμά, υιοθετώντας πλήρως τα ιερά προστάγματα της Ελληνικής Ιστορίας.

Ο πολιτικός χαοτισμός που επικρατεί στο κυπριακό σκηνικό με την ψευτοκουλτούρα της αριστεράς που αντίκειται σε καθετί ελληνικό,  έχει ανεπανόρθωτα ζημιώσει το μέλλον τούτου του ημικατεχόμενου νησιού. Τα λεγόμενα «γκρίκλις» που έχει εισάγει η διεθνής παγκόσμια τάξη μέσω της τεχνολογίας, η απομυθοποίησης των εθνικών μας Αγώνων μέσα από το υποκειμενικό φιλτράρισμα της  διδασκαλίας της ιστορίας , η ενσυνείδητη προσπάθεια καλλιέργειας κυπριακής κουλτούρας από χρηματοδοτούμενες οργανώσεις όπως το πρόσφατο UNITE CYPRUS και τα ατέλειωτα πανηγύρια στη Λήδρας, έχουν καταστήσει την εθνική μας επιβίωση αμφίβολη. Προσπαθούν να μας καταστήσουν υποκείμενα προς επαναπρογραμματισμό σε συγκεκριμένες συχνότητες, δέσμια του καταναλωτισμού και του βολέματος με καμία εθνική ανησυχία.  Για αυτό και η  διδαχή του Κοσμά του Αιτωλού, ο οποίος έκτισε 210 ελληνικά σχολεία, δεν πρέπει να παραβλέπεται ως κάτι μακρινό και μη εφαρμόσιμο. Τουναντίον είναι το πιο ίσως αναγκαίο μέσον επιβίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού «πρέπει νὰ στερεώνετε σχολεῖα ἑλληνικά, νὰ φωτίζωνται οἱ ἄνθρωποι· διότι διαβάζοντας τὰ ἑλληνικὰ τὰ ηὕρα ὁποὺ λαμπρύνουν καὶ φωτίζουν τὸν νοῦν τοῦ μαθητοῦ ἀνθρώπου.»

Οι Έλληνες Εθνικιστές της Κύπρου, παρά το ανισοζύγιο δυνάμεων, αντιπαλεύουν το τέρας της αντεθνικής προπαγάνδας και στέκονται αγέρωχοι ακρίτες των ιδανικών της Φυλής και του Έθνους με απόλυτη συναίσθηση του Ιστορικού Καθήκοντος.

Αλίκη Δημητρίου
Εκπαιδευτικός