Συνεδρίαση της Επιτροπής του Δημογραφικού και Μεταναστευτικού πραγματοποιήθηκε στην Βορόκληνη αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, την δημογραφική αλλίωση και τους λαθρομετανάστες.

Στην συνεδρίαση παρευρέθηκε ο Κοινοτάρχης της Βορόκληνης, όπως και αντιπροσωπεία της Αστυνομίας, αναδεικνύοντας τα τεράστια προβλήματα, λέγοντας τις δικές του μαρτυρίες τους αναφορικά με τα όσα αντιμετωπίζει η περιοχή.

Σημαντικές ήταν οι αναφορές στα αυξημένα περιστατικά κλοπών, υποβάθμιση της περιοχής, αύξηση της εγκληματικότητας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Βουλευτής Αμμοχώστου της Παράταξής μας, Λίνος Παπαγιάννης, μαζί με τον Βουλευτή Λάρνακας του ΕΛΑΜ, Σωτήρη Ιωάννου, να ζητούν επιτακτικά να ληφθούν μέτρα που θα επιλύουν το πρόβλημα, υπενθυμίζοντας την πάγια θέση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) για πάταξη της λαθρομετανάστευσης, αφού ήταν το πολιτικό κόμμα που ανέδειξε το πρόβλημα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Βουλευτής μας Λίνος Παπαγιάννης ζήτησε στοιχεία για τις άδειες οδήγησης των αιτητών ασύλου, που έρχονται στην Κύπρο και δηλώνουν ότι δεν έχουν ταυτότητες, ενώ άλλοι δηλώνουν ανήλικοι, πως είναι δυνατόν να κατέχουν αυτοκίνητα.

Ο Βουλευτής μας, Σωτήρης Ιωάννου, τόνισε ότι το πρόβλημα στην περιοχή έχει επηρεάσει και τον τουριστικό τομέα, ενώ ανάφερε ότι η μη σωστή επίλυση του θέματος, θα μεταφέρει το πρόβλημα σε άλλες περιοχές. Η λύση όπως τόνισε είναι οι απελάσεις όλων των παρανόμων.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για νέα συνεδρίαση, ζητώντας από τους αρμόδιους φορείς περαιτέρω στοιχεία.