Παρά το γεγονός ότι πλέον υπάρχουν οι απαραίτητες ποσότητες φυσικού αερίου και χώρες που γειτνιάζουν με την Κυπριακή Δημοκρατία έχουν εντοπίσει μεγάλα κοιτάσματα, εντούτοις συνεχίζει να απουσιάζει η πολιτική θέληση για υλοποίηση του αγωγού East Med.

Ενδεικτικά να θυμίσουμε ότι ο ΥΠΕΞ κ. Κασουλίδης χαρακτήρισε τον αγωγό ως «πηγή προβλημάτων» και η Υπουργός Ενέργειας κ. Πηλείδου πρόσφατα σε συνέντευξή της ανέφερε ότι «ο αγωγός δεν είναι βιώσιμος»(;).

Δυστυχώς η μόνη πολιτική δύναμη που έμεινε να στηρίζει τον συγκεκριμένο αγωγό είναι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), αφού αποτελεί ένα έργο τεράστιας γεωστρατηγικής σημασίας για την Κύπρο.

Η σημερινή ανακοίνωση του αξιωματούχου της μεγαλύτερης ενεργειακής εταιρείας της Ιταλίας Eni, Guido Brusco, στη διάρκεια εκδήλωσης στο Μιλάνο (Reuters) ότι «ο αγωγός Eastmed θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως έως το 2025», δικαιώνει πλήρως την Παράταξή μας.

Διερωτόμαστε: τι έχουν να απαντήσουν στην ιταλική ENI ο κ. Κασουλίδης, η κ. Πηλείδου, ο κ. Έλληνας και όσοι άλλοι δεν πίστεψαν ποτέ στον αγωγό East Med;

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)