Η επαναλαμβανόμενη προκλητική στάση εκ μέρους της Τουρκίας, μας δείχνει ξεκάθαρα ότι μας οδηγεί σε αδιέξοδο η πολιτική των υποχωρήσεων και των συμβιβασμών που ακολουθείτε όλα αυτά τα χρόνια με μοναδικό γνώμονα, να δείξουμε καλό πρόσωπο, με βάση την τακτική του καλού παιδιού.

H Άγκυρα στο Στρασβούργο, εγείροντας με ιδιαίτερα προσβλητικό ύφος ζήτημα «εκλιπούσας» (defunct) και ενώπιον του Συμβουλίου της Ευρώπης και παραπέμποντας σε «πολιτικό μακαρισμό» του νόμιμου κράτους της Κύπρου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν συνιστούν σε καμιά περίπτωση αναγνώριση της ελληνοκυπριακής διοίκησης που προσποιείται ότι εκπροσωπεί την εκλιπούσα «Κυπριακή Δημοκρατία»», προσγειώνει στην πραγματικότητα όσους επιμένουν να ονειρεύονται φανταστικά σενάρια.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απαιτούμε τάχιστα να αλλάξουμε στάση στο Κυπριακό, επανατοποθετώντας το στις ορθές του βάσεις, ξεφεύγοντας από τις λανθασμένες διαπραγματεύσεις βασισμένες σε δικοινοτικό πρόβλημα. Πρέπει η Κυπριακή Δημοκρατία να σκληρύνει την στάση της, βάζοντας φραγμό στις ορέξεις της Τουρκίας και τις πολιτικές που δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)