Όπως πληροφορούμαστε, τελευταία στιγμή απετράπη η απαγωγή μικρού παιδιού στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου στη Λευκωσία. Η Αστυνομία συνέλαβε ως ύποπτους 3 Νορβηγούς, που φαίνεται να περίμεναν στο οδόφραγμα προκειμένου να παραλάβουν ένα τετράχρονο παιδί, οι γονείς του οποίου, Νορβηγός πατέρας και Ελληνοκύπρια μητέρα, όντας διαζευγμένοι, έμεναν χωριστά. Ο πατέρας του παιδιού μόνιμα διαμένων στη Νορβηγία, σκόπευε να πάρει στη χώρα του το παιδί μέσω κατεχομένων, όπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία. Οι αλλοδαποί, συνελήφθησαν από τους άντρες της Αστυνομίας όταν επιχείρησαν να εισέλθουν στα εδάφη που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Δημοκρατίας από τα κατεχόμενα. 

Στην ανάκριση που τους έγινε, οι τρεις Νορβηγοί παραδέχθηκαν ότι έφτασαν στην Κύπρο για να απαγάγουν το παιδί που διαμένει νόμιμα στο νησί με την μητέρα του, για λογαριασμό του Νορβηγού πατέρα. Και οι τρεις οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας με την κατηγορία της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, προκειμένου να εκδοθεί εναντίον τους διάταγμα κράτησης, ενώ για την υπόθεση αναμένεται να προσέλθει στις Αρχές και η μητέρα του παιδιού προκειμένου να δώσει κατάθεση.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό κανάλι ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε ότι υπήρχε η πληροφορία ότι οι κατηγορούμενοι θα έρχονταν στην Κύπρο έτσι ώστε να απαγάγουν την ανήλικη η οποία βρίσκεται με τη μητέρα της στην Κύπρο που διαμένει μόνιμα. Σημείωσε δε πως με βάση αυτά τα στοιχεία και το γεγονός ότι στην κατοχή τους έχουν εντοπιστεί τεκμήρια τα οποία θεωρούνται σημαντικά προς τη σύνδεσή τους με την υπό έρευνα υπόθεση, τα πρόσωπα αυτά τελούνται υπό κράτηση.   Τα ανοιχτά οδοφράγματα ήταν δεδομένο ότι θα κατέληγαν να λειτουργούν ως πυλώνας εισόδου και δράσης κάθε λογής κακοποιών στοιχείων, εγκληματικών πράξεων και λοιπών παράνομων συναλλαγών. Και αυτή δεν είναι μόνο δική μας διαπίστωση, αλλά το θλιβερό συμπέρασμα έρευνας ειδικών που ασχολήθηκαν εμπεριστατωμένα με το θέμα. Η δε κυβέρνηση, τραγικά απούσα καθώς είναι, όχι μόνο δεν διαφαίνεται να σκοπεύει να πράξει κάτι για αυτό, αλλά αντιθέτως, ανοίγει όσα περισσότερα οδοφράγματα μπορεί, προβάλλοντας με περίσσεια ικανοποίηση την δικαιολογία της εφαρμογής ενός ακόμη μέτρου οικοδόμησης εμπιστοσύνης με τον κατακτητή. Απλά τραγελαφικό…