Ενώ έπρεπε εμείς να γνωρίζουμε καλύτερα από όλους τι σημαίνει Τούρκος, ενώ έπρεπε εμείς πρώτοι από όλους να διαμαρτυρόμαστε τόσο για την εισβολή και κατοχή, αλλά και την στάση που τηρούν ακόμη και στις διαπραγματεύσεις, ήρθε η Ευρωπαίκή Ένωση να μας δείξει τι ακριβώς συμβαίνει γύρω μας διότι κάποιοι δεν λένε να ανοίξουν τα αυτιά τους και να ακούσουν τις φωνές της αλήθειας και της πραγματικότητας.

Σύμφωνα με τα τελευταία γεγονότα, το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία ζήτησαν οι επικεφαλής των δύο μεγαλύτερων πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις της τουρκικής κυβέρνησης κατά της Γερμανίας και της Ολλανδίας, για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων για το τουρκικό δημοψήφισμα.  Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το θέμα αυτό τόνισε ότι: «Ειπώθηκαν ύβρεις ακατανόητες εις βάρος ευρωπαϊκών χωρών και εις βάρος της ΕΕ στο σύνολό της, και δεν ξέρουμε πού θα οδηγήσει η όλη κατάσταση», και συνέχισε «Εκείνο που είναι σαφές είναι ότι η ΕΕ δεν είναι το έδαφος επί του οποίου μπορεί να διεξάγεται η εκστρατεία για το δημοψήφισμα. Οι συγκεντρώσεις και οι συζητήσεις θα πρέπει να γίνονται στην Τουρκία και όχι στην ΕΕ. Ακούσαμε κατηγορίες και προσβολές. Η ομάδα μου και εγώ στηρίζουμε απόλυτα τις Κάτω Χώρες και η Τουρκία δεν θα πετύχει να διχάσει την ΕΕ ως προς αυτό το θέμα». Παρόλα αυτά τα διαβήματα της ίδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παρά τα όσα συνέβησαν με την στάση του Μουσταφά Ακκιντζί στις συνομιλίες οι θιασώτες της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας επιμένουν για επανέναρξη των συνομιλιών.

Μάλιστα για το ίδιο θέμα υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Βέμπερ υπογράμμισε ότι οι εξελίξεις στην Τουρκία είναι πολύ προβληματικές, με καταπάτηση των δικαιωμάτων και ότι η ΕΕ «θα πρέπει να παρέμβει. Όσο η Τουρκία δεν ξέρει τι θέλει και προς ποια κατεύθυνση σκοπεύει να προσανατολισθεί, θα πρέπει να παγώσουμε την ενταξιακή διαδικασία, δεν μπορούμε να κάνουμε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα», τόνισε. Όλα αυτά, όμως, οι οπαδοί της ΔΔΟ δεν τα βλέπουν ούτε τα ακούν, αλλά επιμένουν για την επανανέρξη των συνομιλίων συζητώντας όλα αυτά τα παράλογα αιτήματα που έχουν ως στόχο να θέσουν ολόκληρη την Κύπρο κάτω από την ομηρία της Τουρκίας.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου