Αυτοί που σήμερα απαγγέλουν πύρινους λόγους, είναι αυτοί που με δόλιες μεθοδεύσεις προωθούν την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σήμερα συμπληρώνονται 61 χρόνια από την ανακήρυξη της Κύπρου ως ανεξάρτητο κράτος. Η Κυπριακή Ανεξαρτησία ήταν το αποτέλεσμα των «διαπραγματεύσεων» μετά τον θρυλικό αγώνα της ΕΟΚΑ.

Δυστυχώς ο στόχος της Ένωσης της Κύπρου με την μάνα Ελλάδα δεν επιτεύχθηκε λόγω της επιδερμικότητας και της επιορκίας που επέδειξαν οι τότε πολιτικές ηγεσίες Ελλάδος και Κύπρου.

Μέσω των συμφωνιών αυτών η τουρκική μειονότητα με τα προνόμια που λάμβανε εμφανιζόταν ως ισότιμη κοινότητα με την ελληνική πλειοψηφία. Για το λόγο αυτό άλλωστε το ζυριχικό κράτος, που ούτε φόρους δεν μπορούσε να επιβάλει, κατέρρευσε τρία μόλις χρόνια μετά.

Ο δε αποκλεισμός του οράματος της Ένωσης σε συνδυασμό με την αυταρχική πολιτική της ηγεσίας της Κύπρου, επέφερε τον διχασμό μεταξύ των Ελλήνων της Κύπρου. Κοιτώντας πίσω εύκολα μπορούμε να κάνουμε κριτική, αυτό που χρειάζεται όμως σήμερα είναι να αντιληφθούμε τα λάθη μας και να μην τα επαναλαμβάνουμε.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) υπογραμμίζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αναγκαιότητα διαφύλαξης της Κυπριακής Δημοκρατίας!

Δεν γίνεται οι πολιτικές ηγεσίες να συζητούν λύση βασισμένη στην φιλοτουρκική Δ.Δ.Ο που σκοπό έχει την διάλυση του κράτους μας.

Το Ε.ΛΑ.Μ θα συνεχίσει να αγωνίζεται υπέρ της μη κατάργησης της Κυπριακής Δημοκρατίας για να μην είμαστε η τελευταία γενιά Ελλήνων στην Κύπρο!

 

Η Παράταξη μας συγχαίρει όσους και όσες συμμετείχαν σήμερα στην στρατιωτική παρέλαση και επαναφέρει την επιβεβλημένη ανάγκη επαναφοράς του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος – Κύπρου!