Η παραίτηση του δικαστή Γιώργου Αρέστη από την προεδρία της Πειθαρχικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, αποτελεί επιβεβαίωση ότι η διαφθορά και η ατιμωρησία βασιλεύουν στην Κύπρο, κάτι που πολλές φορές έχει τονίσει το Κίνημά μας.

Επιβεβαίωση των όσων λέγαμε, αποτελεί και η αναφορά στον επίλογο του πορίσματος ότι: «η κύρια αιτία της κακοδαιμονίας του υπήρξε ο ανθρώπινος παράγοντας, ιδιαίτερα μάλιστα η αμέλεια, η ανικανότητα, αλλά το χειρότερο η ασυδοσία και η απληστία πολλών οι οποίοι είχαν ταχθεί να ηγούνται και να υπηρετούν τον Συνεργατισμό».

Δυστυχώς, μία ακόμα Κυβέρνηση απαξιώνει το ερευνητικό πόρισμα μίας επιτροπής που η ίδια διόρισε, το οποίο ξεκάθαρα επιρρίπτει ευθύνες για την καταστροφή του Συνεργατισμού σε τέσσερα κόμματα (ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ).

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απαιτεί την άμεση τιμωρία των πολιτικών προσώπων και των κομμάτων που ευθύνονται για την κατάρρευση του Συνεργατισμού. Καλεί την Κυβέρνηση να σεβαστεί το Πόρισμα, το οποίο η ίδια διέταξε, αλλά και τον ίδιο το Λαό που για άλλη μια φορά αναμένει οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)