Καμία πειθαρχική ευθύνη δεν εντοπίζουν τα πορίσματα των ερευνών για τον διευθυντή του Διπλωματικού του Γραφείου του Δ. Χριστόφια, Λεωνίδα Παντελίδη και τον γενικό διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας Χρήστο Μαλληκίδη αναφορικά με τη φονική έκρηξη στο Μαρί το 2011. Τα πορίσματα κατατέθηκαν και στο Προεδρικό, ενώ το Υπουργικό Συμβούλιο εξέτασε την έρευνα που αφορά μόνο τον Λεωνίδα Παντελίδη, το πόρισμα για τον Χρήστο Μαλληκίδη να τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου μεταγενέστερα.

Για τον Λεωνίδα Παντελίδη, ο ερευνών λειτουργός “έριξε το μπαλάκι” στον Γενικό Εισαγγελέα για να αποφασίσει εάν υπάρξουν πειθαρχικές ευθύνες. Ο Κώστας Κληρίδης ενημέρωσε με επιστολή πως αφού εξέτασε την έρευνα φρονεί ότι δεν προκύπτουν πειθαρχικές ευθύνες κατά του Λεωνίδα Παντελίδη.

Παρόμοιο και το πόρισμα όσον αφορά τον Χρήστο Μαλληκίδη καθώς αναγράφεται πως δεν εντοπίζονται πειθαρχικές ευθύνες, καθότι συμμετείχε μόνο σε δύο συσκέψεις. Ο ένας μετά τον άλλον αθωώνονται οι υπαίτιοι της τραγωδίας και ουδείς φαίνεται να ευθύνεται για ένα γεγονός που ήταν χρέος τους να το προβλέψουν και να το αποτρέψουν. Προεκλογικά ο Ν. Αναστασιάδης υποσχότανε παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, μετεκλογικά όμως η κατάσταση δείχνει να εξελίσσεται με την σταδιακή αθώωση όλων. Οφείλουν οι αρμόδιοι να προβούν σε παραδειγματικές τιμωρίες κατά ΠΑΝΤΟΣ υπευθύνου.