Επανέρχεται η κυβέρνηση στο θέμα ιδιωτικοποίησης της ΑΤΗΚ, παρά τις οποιεσδήποτε προεκλογικές δεσμεύσεις και παρά τις οποιεσδήποτε μελέτες, όπως αυτή του ΕΤΕΚ, που αναδεικνύουν τους τεράστιους κινδύνους που ελλοχεύουν από μια τέτοια ενέργεια. Φαίνεται όμως για τους κυβερνώντες τα συμφέροντα των λίγων, υπερέχουν έναντι των πολλών και του συνόλου των πολιτών.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) παραμένουμε πιστοί στις αρχικές μας θέσεις και ξεκαθαρίζουμε πως τασσόμαστε κάθετα εναντίον της ιδιωτικοποίησης, αφού πέραν από τους Εθνικούς κινδύνους υψίστης σημασίας που εγείρονται, κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίζει ότι η ΑΤΗΚ αποτελεί κτήμα του λαού μας.

Θα πρέπει να συζητηθούν και να εξευρεθούν τρόποι να εξυγιανθεί και να εκσυγχρονιστεί ο συγκεκριμένος οργανισμός, για να απαλλαχθεί από τις διάφορες ατασθαλίες που οδηγούν στην κακοδιαχείριση, πατάσσοντας τον ριζικά από διάφορα φαινόμενα διαφθοράς. Δεν αποτελεί κατ’ ουδένα λόγο λύση το ξεπούλημα του συγκεκριμένου οργανισμού. Άλλωστε ένα ασθενή δεν τον θανατώνεις, αλλά προσπαθείς να τον γιατρέψεις.

Για αυτό σαν Κίνημα τασσόμαστε ξεκάθαρα ενάντια στην αποκρατικοποίηση, αλλά όπως τονίσαμε ξανά, τασσόμαστε υπέρ της αποκομματικοποίησης.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)