Απορρίφθηκε από τα πολιτικά κόμματα το αίτημα του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) για αποκοπή του 13ου μισθού των Βουλευτών για το έτος 2016, ο οποίος προοριζόταν για ευπαθείς ομάδες.

Το Κίνημα μας θα προχωρήσει σε δημιουργία σχετικής πρότασης νόμου για αποκοπή του 13ου μισθού. Αν πάλι δεν καρποφορήσουν οι ενέργειες μας, δηλώνουμε ότι οι βουλευτές μας θα παραχωρήσουν τον 13ο μισθό τους σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, μέσω διανομής τροφίμων που θα πραγματοποιήσουμε, δίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τα χρήματα του λαού, πίσω στον λαό.

Γνωρίζουμε ότι η κίνηση αυτή δεν θα λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία σήμερα, αλλά είναι συμβολική και στόχος της είναι να κερδηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών έναντι των πολιτειακών θεσμών, αλλά και να ενισχυθεί η αξιοπιστία του Κοινοβουλευτικού συστήματος της χώρας και των εκλεγμένων αντιπροσώπων του.

Δυστυχώς όμως κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τις κοινωνικές πραγματικότητες και τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην πατρίδα μας, γι αυτό δεν είναι διατεθειμένοι να πράξουν το παραμικρό.

Εμείς, ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εκφράζουμε την δυσαρέσκεια μας για την απόρριψη της πρότασής μας. Η απόφαση τους τίθεται ενώπιον του λαού, που μπορεί να τους κρίνει για τις ενέργειες τους.

*δήλωση στα ΜΜΕ*

Γέαδη Γεάδη

Εκπροσώπου Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)