Οι νέες απαιτήσεις της Τουρκίας για εσαεί παρουσία στο νησί θα πρέπει να αφυπνίσουν όλους μας και κυρίως την πολιτική ηγεσία του τόπου μας που ονειροβατεί, λαϊκίζοντας ασύστολα, ότι μπορεί να εξευρεθεί μια ιδανική λύση συμβιβασμούτύπου ομοσπονδίας.

Βάζοντας μπροστά τους Τουρκοκύπριους για πολλοστή φορά, επικαλούμενοι τις δηλώσει του δικού τους, αγγελικά πλασμένου από εμάς, Μουσταφά Ακκιντζί, απαιτούν να υπάρξουν τουρκικές βάσεις στο νησί που θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια.

Σαν Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ζητούμε από όλα τα πολιτικά κόμματα να προσεγγίσουν το Κυπριακό πρόβλημα με ρεαλισμό και να αντιληφθούν με ποια χώρα έχουμε να κάνουμε. Η πολιτική του καλού παιδιού, το μόνο αποτέλεσμα που έχει είναι ότι επιτρέπει στην Τουρκία να κάνει βήματα καθημερινά μπροστά, τόσο στην Ε.Ε. όσο και στις αξιώσεις της για το Κυπριακό.

Σε λιγότερο από ένα μήνα ο λαός έχει την επιλογή να ορθώσει ανάστημα, στέλνοντας στην βουλή άτομα που θα παλέψουν για τα Εθνικά δίκαια και θα έχουν την δύναμη να ανατρέψουν τις λανθασμένες πολιτικές στο Κυπριακό. Έχει όμως και την επιλογή να επιτρέψει σε όλους τους υφιστάμενους πολιτικούς να συνεχίσουν την καταστροφική τους πολιτική στο Κυπριακό. Στις 22 του Μάη η επιλογή ανοίκει στον λαό και το μέλλον στις αποφάσεις του…